IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще напусне ли Мъск Tesla?

Най-смелите очакват това да стане през 2020 година

Ще напусне ли Мъск Tesla?

Сега не е най-подходящият момент да се прогнозира, че Илон Мъск ще напусне Tesla – Model 3 е все по-близо до масово производство, Мъск показа нови модели, а акциите на компанията се повишиха с 44% тази година.

Ще напусне ли Мъск Tesla?

Но финансовият анализатор от Ню Йорк Джим Чанос е уверен, че в най-близко бъдеще Мъск ще се раздели с Tesla. Прогнозата му е, че това ще стане през 2020 година, като Мъск ще иска да се посвети по-сериозно на космическия си проект SpaceX. Но Чанос се въздържа от прогноза за това дали дотогава Tesla ще е успяла да се наложи като безспорния №1 сред производителите на електромобили в световен мащаб, при това става дума за масовото производство.

„В момента Tesla се радва на висока оценка от всички на пазара, компанията получава лесно пари, разполага с милиарди и дори сериозните й загуби не притесняват инвеститорите – обясни Чанос. – Причината е, че всички са запленени от идеите и размаха на Мъск, те не оценяват компанията му, а самия него. Той е причината хората да продължават да си купуват акции на Tesla и да инвестират в компанията.”

Според анализатора, в момента са възможни и двата варианта – Tesla да пожъне огромни успехи с Model 3 и другите си продукти или пък да се срине и така и да не успее да се нареди сред масовите производители, което ще означава край на пътя за марката.

Тагове: tesla model 3 spacex
0 от 500