IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще напусне ли Мъск Tesla?

Най-смелите очакват това да стане през 2020 година

Ще напусне ли Мъск Tesla?

Сега не е най-подходящият момент да се прогнозира, че Илон Мъск ще напусне Tesla – Model 3 е все по-близо до масово производство, Мъск показа нови модели, а акциите на компанията се повишиха с 44% тази година.

Ще напусне ли Мъск Tesla?

Но финансовият анализатор от Ню Йорк Джим Чанос е уверен, че в най-близко бъдеще Мъск ще се раздели с Tesla. Прогнозата му е, че това ще стане през 2020 година, като Мъск ще иска да се посвети по-сериозно на космическия си проект SpaceX. Но Чанос се въздържа от прогноза за това дали дотогава Tesla ще е успяла да се наложи като безспорния №1 сред производителите на електромобили в световен мащаб, при това става дума за масовото производство.

„В момента Tesla се радва на висока оценка от всички на пазара, компанията получава лесно пари, разполага с милиарди и дори сериозните й загуби не притесняват инвеститорите – обясни Чанос. – Причината е, че всички са запленени от идеите и размаха на Мъск, те не оценяват компанията му, а самия него. Той е причината хората да продължават да си купуват акции на Tesla и да инвестират в компанията.”

Според анализатора, в момента са възможни и двата варианта – Tesla да пожъне огромни успехи с Model 3 и другите си продукти или пък да се срине и така и да не успее да се нареди сред масовите производители, което ще означава край на пътя за марката.

Тагове: tesla model 3 spacex
0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Три "Новини" за Тисличката на сайта и трите в един ден.Това е само едно-пропаганда на трошлива кола.И си оправете коментарите(сайта)
  • #10
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Анонимен, кой те излъга, че Тесла са най-технологични и бързи :) Нещо да кажеш за Римак, за Фискър? Да не говорим за Китайцитe... аре мани тия тесла ш'тни - само реклами нищо друго!
  • #9
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Другаре Електичаре, като сте толкова отворени що не ни оставите нас "лудите" да си караме какво искаме, а вие си карайте квото ви на вас воля?! Айде да спрем субсидиите за тия дивотии, да спрем политическите забрани и да видим драгия клиент в този уж свободен пазар какво ще избере - тъкмо ще се преброите! Ако не е политическия чадър сте нищо, а не си спомням от историята някой законодателно да е задължавал хората да си купуват от Даймлер или хенри Форд...Свободен пазар без полит протекции!А?!
  • #8
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колев, а кой е казал, че всеки трябва да избере Тесла. Говорим по принцип за електричките без да се конкретизира дадена марка. Ти четеш ли изобщо или фантазираш?Става дума не за ултиматум (изобщо наясно ли си със значението на думата), а за конфликт. И точно там е ключа на палатката, че петролното лоби се бори с всички сили да се задържи сегашното положение. Бори се не срещу Тесла, а срещу всички електрички. Разбира се Тесла са най-технологичните и бързи и е нормално да ги нападат най-много.
  • #7
    8 rate up comment 2 rate down comment
    хахаха ( преди 6 години )
    Супер *** / тинтири минтири/ твърди ,че имало електрички на 100 год. Смятайте колко му е акъла щом сравнява новите батерии със старите технологии. Китайци,японци,американци вече и европейци се насочват към ел.коли ама супер ***, не дава старата димяща барака.
  • #6
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    Никой не е задължен да избере тесла ако иска да кара електромобил, така че не поставяйте ултиматум "тесла-печка".Има далеч по-добър избор за електромобил от тази лошо проектирана, недобре изработена, проблемно сглобена, некачествена и краткотрайна барака, петняща името на великия откривател от сръбски произход.
  • #5
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тинтири, изкарай пръстите от контакта и краката от легена и може да се успокоиш и да разбереш, че електричеството не е чак толкова лошо нещо. То и ДВГ има от преди повече от 100 г., но защо не караш такова от тогава? Същото е с електричките. Това, че ти бъркат толкова надълбоко го разбрахме. Можеш да спреш да го повтаряш, като развалена грамофонна плоча. Карай си нафтовата печка и го давай по-спокойно, че може да стане късо съединение! В главата ти е станало отдавна...
  • #4
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    От приказките до реалното производство има малка разлика. Едно е да знаеш, друго е да можеш, а съвсем отделно е да го направиш. Тука в БГ от първите говорещите съм виждал много. За това сме и на тоя хал, ние Българите всичко можем и всичко знаем. Само дето приказките ни са само големи.
  • #3
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Ей, много ще съм благодарен ако споделиш за тия нови технологии :) електрички има от над 100 години и чесно казано в Тесляците няма нищо иновативно - в час по трудово можеш да си направиш електрокола с подръчни материали и да я задвижиш в часа по физика от чувал с картофи :D
  • #2
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Човека се опитва да предложи нови технологии в иновативните си автомобили, но понеже започва да става голям трън в очите на тези, които искат да продължават да доят дизеловате крава и скачат срещу него. Казано по-просто пречи на тия, които искат да продължават да си продават МОРАЛНО остарелите си дизелови коли.