IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault показа възможностите на Megane RS (ВИДЕО)

Хот-хечът се готви да атакува рекорда на „Нюрбургринг”

Renault показа възможностите на Megane RS (ВИДЕО)

Компанията Renault публикува видео, в което показва възможностите на новото поколение на хечбека Megane RS.

Renault показа възможностите на Megane RS (ВИДЕО)

Официалната премиера на модела се състоя по време на автосалона във Франкфурт през септември, а сега производителят реши да разкрие как е създаван автомобилът, какви технологии са използвани в него и с какви възможности разполага.

Както е известно, Megane RS е оборудван с 1,8-литров бензинов турбодвигател. Мощността на мотора е 276 к.с., а максималният въртящ момент достига 390 Нм. Той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия или с автоматик със същия брой предавки.

В най-скоро време Megane RS ще се опита да постави рекорд сред автомобилите от този клас на пистата „Нюрбургринг”. В момента най-доброто постижение се държи от Honda Civic Type R, но французите вярват, че ще успеят да го подобрят.



Снимка и видео: Renault
 

Тагове: renault megane rs
0 от 500
  • #20
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Ммм ( преди 6 години )
    Между другото с новите си модели Рено доста вдигна качеството в сравнение с по-старите, показаният Меган не само е много добър,евтин в сравнение с конглокентните,но и много бърз и това ще го докаже в скоро време.Що се отнася до Нисан то ако не беше Рено сега нямаше да го има като марка, същото се отнася и за Митсубиши.За това просто как изчезват автомобилни марки се поинтересувайте малко повече.
  • #19
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Ммм ( преди 6 години )
    До "фактите говорят", в класациите където си ги дал гледам на първите места са тези които са горе долу бутикови продажби което е нормално съотношение с евентуални повреди и за това са високо в класацията, тези които се продават в няколко десетки хиляди и се ползват като работни коне с минимум обслужване и харчене на средства е нормално да имат повече оплаквания от тях и съответно са надолу в класацията.*** са ти сравненията.
  • #18
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    Тогава извади от бройката на рено и ониа произведения на самсунг мотърс, че без тях франсетата не могат да направят кола от класа на пасат колко и да се пънат.Мога да ти пусна още 15 линка за да видиш любимото те рено къде и какво представлява относно качеството. Айде сега ти пусни поне 1, за да видим пък ние като как се е "изтъркала" тази тема!Ама и да търсиш няма да намериш - рено си е технически *** открай време. Лошото е, че и Нисан, поне в съвместните разработки, върви по този път.
  • #17
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Факкта ( преди 6 години )
    Нисан 5559902 бройки, май не са точно толкова защото има Инфинити и Датсун, + една друга марка частично собственост на Нисан - Донгфенг /Китай/ съответно с 680000 продажби които влизат в бройката на Нисан. А каквото и да си пишем, срещу Нисан мотор къмпани пише - собственост Рено, това е реалността. А относно класациите за надеждност, TUV и Autobild са най великия измерител за това в света, ама дали е така?
  • #16
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Продадени за 2016г.:- Нисан: 5 559 902 автомобила;- рено - 2 172 818;- дачия - 685 000;- лада - 285 000.Да съотношението Нисан/рено е станало 3.50 в полза на японците. Скоро и новоприсъединилото се Митсубиши ще надмине рено, което си остава на нивото и бройката около дачия и лада.https://***.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/edna-na-vseki-devet-novi-koli-v-sveta-e-na-aliansa-6065324
  • #15
    6 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Това с надеждността леко се изтърка ;). Погледнете пак класациите за надеждност от последните 5 години (тези базирани на данни и проучвания, не на статии по сайтовете). Моделите на ФВ, Шкода и Сеат (понеже говорим за едни и същи коли, изглеждащи малко по-ралично ;)), са на горе-долу същите позиции както и моделите на Рено: по средата на класациите. Тойота са малко по-напред, но отдавна изпаднаха от първите 20 места. Т.е. говорим за масови модели със сходно качество.
  • #14
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Европа ( преди 6 години )
    За 2016 г. Нисан са продали 4954000 коли а Рено 2413000, като и двата производителя имат модели на Дачия като техни. Дачия са продали 606000 коли под тяхната марка. Фолксваген имат 6235000 продажби в света за 2016, от тях 3 млн. в Китай. И да в Европа Фв Голф се продава 3 към едно срещу Рено Меган, най-вече заради продажбите си в Германия.
  • #13
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    На едно със зор произведено и продадено рено съответстват 5-6 Нисана!Т.е. рено е в положението на Енвер ходжа - бившия бей на Албания дето казвал: Ние с китайския народ сме над 1 милиард! :DДо оня с европата: единственият що-годе добре продаван модел на рено в ЕС е клио, т.е. от най-ниския клас, слад това дачия сандеро, докер и т.н.Я виж съотношението на Голф спрямо меган, да не говорим за Пасат спрямо оня корейския талисман/таласъм и т.н и т.н.А относно качеството - класациите поставят рено на последните места вече 10-15години поред! Защо ли?
  • #12
    12 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Интересно ми е след като някой колеги мислят един от трите най-големи авто производители в света (разликата между Рено-Нисан, ФВ и Тойота до момента е около 100К коли, така че не е много ясно кой ще е първи, а и не е толкова важно според мен), за третокласен, какво мислят за останалите два производителя ФВ и Тойота? И те ли са третокласни? Или ако са първокласни кое по-точно ги прави такива? Питам сериозно не се заяждам :))).
  • #11
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колкото и да се пънат от Рено, все си остават третокласен производител с бюджетно качество. Нямам нищо против тях. Все едно на умряло куче нож да вадиш.