IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия обсъждат сериозен удар срещу Tesla

Американският производител е разследван за раздуване на цените

В Германия обсъждат сериозен удар срещу Tesla

Властите в Германия обмисля отменянето на субсидиите за покупка на електромобил Tesla, съобщава агенция Reuters, като се позовава на информация от Федералното управление по икономиката и контрола върху експорта в Германия.

В Германия обсъждат сериозен удар среща Tesla

Причината за това решение е политиката на американския производител на електромобили, който отказва да продава на клиентите си Model S, ако той не е оборудван с опции, покачващи цената му до 60 000 евро. Най-достъпната версия на модела в Германия – 75D, стартира от 48 300 евро.

При прехвърлянето на границата от 60 000 евро, електромобилът отпада от ценовата категория за транспортни средства, за които държавата отпуска по 4000 евро на всеки клиент при покупка.

От Tesla обявиха, че твърденията на властите не отговарят на истината и веки клиент може да си поръча Model S без допълнително оборудване. Все пак от компанията на Илон Мъск обещаха разследване на случая, което да установи дали германските дилъри на марката имат подобна практика.

Снимка: Tesla
 

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #3
    25 rate up comment 11 rate down comment
    Dido ( преди 6 години )
    Защо трябва да се субсидира кола с недоказана екологичност,доказано разхищение на енергия,съмнително висока цена,висок процент на дефекти?!?Отделно,че модел Х със своите почти 3 тона е вреден за пътната инфраструктура!Пазара си е пазар - цена - търсене!Какви са тези приоми от плановата икономика?!?!
  • #2
    17 rate up comment 13 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Сега от 9 кладенеца вода ще извадят, само и само да прецакат Теслите.Нали трябва да избиват парите вложени в разработките на "екологичните" печки.
  • #1
    22 rate up comment 14 rate down comment
    Flash ( преди 6 години )
    Хубаво е,че все повече се шуми на тази тема и става ясно,че Тесла е един голям балон с който Мъск цели да натрупа капитал от продадени на "зелоно" коли преди основните играчи в индустрията да извадят технологиите които ще направят елктромобилите пълноценни!Тесла са тежки,енергоемки,скъпи,нискоефективни спрямо повечето електромобили на пазара,с реален пробег поне 30% по малък от този на книга.