IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Grandland X получи нов дизелов мотор

Най-мощната версия на кросоувъра стартира на цени от 34 240 евро

Opel Grandland X получи нов дизелов мотор

Германската компания Opel пуска на пазара нови версии на флагманския си кросоувър Grandland X. Моделът вече ще се предлага с по-голям дизелов двигател, както и в ниво на оборудване Ultimate.

Opel Grandland X получи нов дизелов мотор

Премиерата на кросоувъра се състоя по време на автосалона във Франкфурт през септември, като до момента Grandland X се предлагаше с 1,2-литров бензинов мотор със 130 к.с. и с 1,6-литров дизел със 120 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и автомат със същия брой предавки.

Сега вече на пазара е версия с 2,0-литров дизелов агрегат, който генерарира 177 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия, като това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 9,1 секунди. Максималната скорост е 214 км/ч.

На пазара в Германия флагманският кросоувър на Opel с новия мотор ще се предлага на цени от 37 230 евро. Автомобилът вече е достъпен и в ниво на оборудване Ultimate. То включва премиум аудио-система Denon, подгряване на всички седалки, кожен салон, информационно-развлекателна система с 8-инчов сензорен екран, безкабелно зарядно за смартфон, система за кръгово наблюдение и др.

Opel Grandland X получи нов дизелов мотор

Новата топ-версия Ultimate е достъпна за всички модификации на кросоувъра, като при нея цените стартира от 34 240 евро. За сравнение, базовият вариант на Opel Grandland X в Германия се предлага за минимум от 23 700 евро.

Снимки: Opel

Тагове: opel grandland x ultimate
0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ФВ и Сеат верно са на едни цени. 3008 няма 8степенен автоматик, също мощността на мотора е друга, нищо чудно да си е Опелската 2.0цдти.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ss ( преди 6 години )
    Добре изглежда, но само с предно предаване...Пък цените са почти 1:1 с цените на Пежо 5007..Значи, както се и очакваше, смятат сами да си правят конглокенция. Все едно, Ауди, Шкода, ФВ, Сеат, да са на едни цени. Да си ги избираш само по цвят и емблема
  • #5
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всичките дето се присмиват на 1.2 двигателите и живеят във времето на 3 литровите машини догодина ще реват като пироговски линейки. СО2 ще определя данъка, както е в ЕС. Сега всички са ербап понеже в БГ е сбъркана данъчната схема. Не че ми харесва да карам миксер, но това е бъдещето на ДВГ... заради емисиите. :(
  • #4
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мда, 50к за кола с предно и двигател 1.2 и куп "асистиращи системи", които не са ми нужни.
  • #3
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Графа ( преди 6 години )
    Брей, 50 000 лв. за 1.2 двигателче, ама па 130 кс. и лачена пласмаса. Ами не, благодаря !
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пежо вече ги налазиха. 1.6 HDI :D
  • #1
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Крайно време беше - гледам го още от автосалона ама тия 130к.с. ми се виждаха несериозни.