IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Grandland X получи нов дизелов мотор

Най-мощната версия на кросоувъра стартира на цени от 34 240 евро

Opel Grandland X получи нов дизелов мотор

Германската компания Opel пуска на пазара нови версии на флагманския си кросоувър Grandland X. Моделът вече ще се предлага с по-голям дизелов двигател, както и в ниво на оборудване Ultimate.

Opel Grandland X получи нов дизелов мотор

Премиерата на кросоувъра се състоя по време на автосалона във Франкфурт през септември, като до момента Grandland X се предлагаше с 1,2-литров бензинов мотор със 130 к.с. и с 1,6-литров дизел със 120 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и автомат със същия брой предавки.

Сега вече на пазара е версия с 2,0-литров дизелов агрегат, който генерарира 177 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия, като това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 9,1 секунди. Максималната скорост е 214 км/ч.

На пазара в Германия флагманският кросоувър на Opel с новия мотор ще се предлага на цени от 37 230 евро. Автомобилът вече е достъпен и в ниво на оборудване Ultimate. То включва премиум аудио-система Denon, подгряване на всички седалки, кожен салон, информационно-развлекателна система с 8-инчов сензорен екран, безкабелно зарядно за смартфон, система за кръгово наблюдение и др.

Opel Grandland X получи нов дизелов мотор

Новата топ-версия Ultimate е достъпна за всички модификации на кросоувъра, като при нея цените стартира от 34 240 евро. За сравнение, базовият вариант на Opel Grandland X в Германия се предлага за минимум от 23 700 евро.

Снимки: Opel

Тагове: opel grandland x ultimate
0 от 500