IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск праща Tesla Roadster на Марс

Изстрелването на новата свръхтежката ракета Falcon Heavy е насрочено януари 2018 г.

Мъск праща Tesla Roadster на Марс

Американската компания Space X ще изстреля свръхтежката ракета Falcon Heavy през януари 2018 г. Това ще стане от космодрума Кейп Канаверал, съобщи шефът на фирмата Илон Мъск в профила си в Twitter.

Мъск праща Tesla Roadster на Марс

На борда на ракетата ще бъде поставена новата Tesla Roadster, като през цялото време ще звучи парчето на Дейвид Бауи – „Space Oddity”. Мъск разкри, че изстрелването ще бъде впечатляващо, като космическият кораб ще бъде насочен към орбитата на Марс.

„Ракетата ще прекара милиарди години в космоса, стига да не се взриви още на старта”, обеща бизнесменът. Шефът на Space X и Tesla Motors обаче не даде други подробности за полета.

Самата Falcon Heavy е създадена на базата на ракетите от клас Falcon 9. Те са основна част от плановете на Мъск за завладяване на Марс. Предполага се, че тя ще може да доставя в околоземната орбита над 54 тона, а на Марс – около 13 тона.

Първият старт на тежката ракета бе отлаган много пъти. Тя трябваше да излети още през 2013 г., но това не стана. За последно през това лято Мъск обяви нова дата – ноември, но сега стартът е пренасрочен за януари.

Снимка: Autoguide
 

Тагове: tesla space x
0 от 500
  • #10
    12 rate up comment 2 rate down comment
    TSLA ( преди 6 години )
    Първата компания в историята (няма НАСА, няма СССР), която успя да приземи и то неведнъж изстреляна ракета и то с двигателите надолу и то върху плаваща в океана платформа! Факт!Всичко извън този факт са дрън-дрън ярини! Правете вятър с устите и клавишите, някои междувременно правят история.
  • #9
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Dido ( преди 6 години )
    Феншината драги ми анонимко,е присъща на глупавите хора,които се правят на умни!Също като племена кланящи се на дървени божества!Какво значи да си ФЕН на Мъск - харесваш космическата му програма?!Която е насочена към колонизацията на съмнително полезна на човечеството планета?!За която се харчат милярди с които може да се спаси нашата планета?!Изкарани с продажби на съмнително екологични,доказано дефектни електрически глокници!!!
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    К.о.н.к.у.р.е.н.ц.и.я.Автокоректа минава всякакви граници...
  • #7
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    Високообразованите са му конглокенция. Така че никак не се обичат много-много... Фен може да му е само човек с достатъчно пари, който не си цени парите, или wanna be-тата, както е масовия случай в България
  • #6
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Защо ниско образованите индивиди мразят Илон, а високо образовените и умни хора са му фенове?
  • #5
    7 rate up comment 12 rate down comment
    654321 ( преди 6 години )
    СВЕТОВЕН ШАРЛАТАНИН . . .
  • #4
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    Е, лошата реклама се помни най-дълго, точно заради провокацията. Човека се опитва да си спаси бизнеса, ако трябва и на клоун ще се прави, за да го постигне. Така и става.
  • #3
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Завалията вече опитва всякакви рекламни трикове за балъци, белки отърве въжето :)
  • #2
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    този визионер ако скоро не го приберат на топло зомбираните му акционери ще го линчуват
  • #1
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Dido ( преди 6 години )
    И какъв точно е смисъла да сложиш в ракета до марс 2 тона електрокар?!?! Да се радват сектантите!Този преди години ме впечатляваше,но напоследък определено започна да прави никумо ненужни глупости!Колите му уж екологични,а с неуспешните си опити за изтрелване на ракети замърсява въздуха на планетата колкото цяла Европа за полувин година!