IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск праща Tesla Roadster на Марс

Изстрелването на новата свръхтежката ракета Falcon Heavy е насрочено януари 2018 г.

Мъск праща Tesla Roadster на Марс

Американската компания Space X ще изстреля свръхтежката ракета Falcon Heavy през януари 2018 г. Това ще стане от космодрума Кейп Канаверал, съобщи шефът на фирмата Илон Мъск в профила си в Twitter.

Мъск праща Tesla Roadster на Марс

На борда на ракетата ще бъде поставена новата Tesla Roadster, като през цялото време ще звучи парчето на Дейвид Бауи – „Space Oddity”. Мъск разкри, че изстрелването ще бъде впечатляващо, като космическият кораб ще бъде насочен към орбитата на Марс.

„Ракетата ще прекара милиарди години в космоса, стига да не се взриви още на старта”, обеща бизнесменът. Шефът на Space X и Tesla Motors обаче не даде други подробности за полета.

Самата Falcon Heavy е създадена на базата на ракетите от клас Falcon 9. Те са основна част от плановете на Мъск за завладяване на Марс. Предполага се, че тя ще може да доставя в околоземната орбита над 54 тона, а на Марс – около 13 тона.

Първият старт на тежката ракета бе отлаган много пъти. Тя трябваше да излети още през 2013 г., но това не стана. За последно през това лято Мъск обяви нова дата – ноември, но сега стартът е пренасрочен за януари.

Снимка: Autoguide
 

Тагове: tesla space x
0 от 500
  • #20
    2 rate up comment 3 rate down comment
    90% до "долния& ( преди 6 години )
    Ройтерс за теб е комсомолская правда?! Бре! Браво на теб! Добре е да четеш и източници извън това което ти предлага фейсбук!И поне като цитираш имена на каквито и да е издания,ги цитирай правилно - комсомолец! :-) :-)
  • #19
    4 rate up comment 2 rate down comment
    do dolnia ( преди 6 години )
    4akai da poznaq - proi4vaneto be6e v komsomolska pravda nali?
  • #18
    5 rate up comment 3 rate down comment
    90% ( преди 6 години )
    Онзи ден излезе проучване според което 90% от настоящите собственици на Тесла не биха си купили пак кола на марката.Достатъчно показателно за качествата на автомобила.То не е само ускорение по права линия.Но бай ***,щото няма пари за нафта и бензин,си мечтае за нещо което да включи в контакта и да го кара(па ако може да прекара някой кабел през стената да закачи от комшията,още по добре)та това са феновете на Тесла в БГ - самопровъзгласили се интелектуалци с празни джобове..като калин терзийски
  • #17
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Dido ( преди 6 години )
    но все пак - евала му на подхода - продава непроизведени коли,непроизведени камиони, отлага пускането им на пазара с по няколко години.Отлага изтрелването на уникалните си ракети с години ... Но зомбитата плащат и ръкопляскат!И вече признак на интелект е не да виждаш истината около себе си и да правиш трезва преценка,а да се кланяш на фалшиви герои!А,че повечето които му се кланят тук могат да си купят Тесла само на плакат е друг въпрос!
  • #16
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Dido ( преди 6 години )
    Как точно реши,че съм фен на Азис?!Че изобщо съм фен на нещо или някого?!?!О да, ти си от онези които като нямат аргументи започват да обиждат!!Мъск не е направил и неправи нищо което друг не може да направи!Други не са го направили по простата причина - неизбежния фалит!Едно му признавам на Мъск-научи добре тактиката на Апъл и създаде дървена статуя на която зомбитата да се кланят!Електромобила е бъдещето,но това което е Тесла-Тесла е тежък,безумно енергоемък ПР!
  • #15
    2 rate up comment 2 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 6 години )
    Баси скъпия ПиАр. Пайъниъринг Спирит - ала-бала...На хартия показателите бият Бугати Широн, праща я на Марс...ми да я вади на пазара, кво чака!? Май само лъжем да те мажем!?да ви питам, които живеете в блокчета и паркирате в градинките...как ще си зареждате теслите вечер!?
  • #14
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "На нафтаджиите Мъск им бърка много на дълбоко. Явно си мислят, че далаверката с крадената нафтица ще им умре, когато навлязат масово електричките."Карам на нафта, при това некрадена. Като умре далаверата, ще мина на електричка, дано до тогава станат за нещо. Че в момента и за *** за зеле не са!А за Мъск ми е през оная... за Азис също
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    това гледането на телевия е много лошо нещо американците ходили на луната приземяват ракети с двигателите надолу пращат тесли на марс и никой не говори вече защо *** не ги бият
  • #12
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На нафтаджиите Мъск им бърка много на дълбоко. Явно си мислят, че далаверката с крадената нафтица ще им умре, когато навлязат масово електричките. Трябва да си много зле, че да мразиш Мъск толкова много само заради това, че някаква селска далавера ще си отиде и няма да можеш повече да кадиш.
  • #11
    5 rate up comment 4 rate down comment
    тесла ама брадве! ( преди 6 години )
    тоа да земе първо да я прати на пазара, после да гони Марс!