IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

General Motors излъгал французите при сделката с Opel

Концернът PSA ще се опита да си върне част от похарчената сума

General Motors излъгал французите при сделката с Opel

Френският алианс PSA ще поиска от General Motors около 600-800 млн. евро от общо 1,3 млрд., които плати за придобиването на компанията Opel. Това съобщава агенция Reuters, според чиято информация американците са излъгали купувачите, убеждавайки ги, че автомобилите на Opel и Vauxhall ще успеят да покрия новите европейски изисквания за екология през 2021 г.

General Motors излъгал французите при сделката с Opel

След 3 години в Европа задължителните средни ниви на въглероден двуокис CO2, отделян от двигателите, ще трябва да бъде намалена от сегашните 130 на 95 г/км. За всеки превишен грам производителят ще бъде глобяван с 95 евро. В хода на преговорите се е предполагало, че колите от Opel ще превишат нормата с 3,7 г/км.

Намаляването на търсенето на дизела и поскъпването на електромобила Opel Ampera-e почти утрояват тази цифра. Според шефа на концерна PSA - Карлос Таварес, нарастващите глоби поставят под въпрос съществуването на самата компанията, а планът за развитието на Opel ще трябва да бъде преразгледан.

Очаква се съвсем скоро претенциите на французите да бъдат огласени официално. Това ще се окаже сериозен проблем за GM, който след сделката остана с огромни дългове за пенсионни осигуровки към работниците и служителите в Европа.

Снимка: General Motors

 

Тагове: opel psa
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те преди време и FIAT се опитаха да прецакат GM,ама Макарона ги издои хубаво.
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    My........hahahahahaha!
  • #5
    31 rate up comment 2 rate down comment
    ss ( преди 6 години )
    Това прилича на голяма глупост. Нали щяха да преминават към двигатели на PSA? Май, техните не покриват изискванията, а са имали намерение да използват опелски мотори..И сключват сделка за милиарди, пък ги били излъгали? Те, на доверие ли подписват? Гнила работа...
  • #4
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Опел вече беше съсипан когато го купиха Пежо, за това го взеха на безценица. Заводите им са в Германия, Англия и два не баш техни в Полша и Испания, все скъпи дестинации. Последните години след световната криза целия ГМ, в частност и Опел вървят само на долу.
  • #3
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    А на кого да вярваме?На Американците ли?Вие сериозни ли сте?След филмът Zeitgeist не искам да ги чувам тия! Дано се самоунищожат!
  • #2
    28 rate up comment 14 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    На франсета вяра да нямаш! Язък - съсипаха Опела!
  • #1
    35 rate up comment 8 rate down comment
    bg ( преди 6 години )
    айде сега мениджърски трикове.От Пежо се опитват да намерят оправдателна причина да затворят заводи на Опел, като кажат че не са виновни те, а GM... ]e widim