IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

General Motors излъгал французите при сделката с Opel

Концернът PSA ще се опита да си върне част от похарчената сума

General Motors излъгал французите при сделката с Opel

Френският алианс PSA ще поиска от General Motors около 600-800 млн. евро от общо 1,3 млрд., които плати за придобиването на компанията Opel. Това съобщава агенция Reuters, според чиято информация американците са излъгали купувачите, убеждавайки ги, че автомобилите на Opel и Vauxhall ще успеят да покрия новите европейски изисквания за екология през 2021 г.

General Motors излъгал французите при сделката с Opel

След 3 години в Европа задължителните средни ниви на въглероден двуокис CO2, отделян от двигателите, ще трябва да бъде намалена от сегашните 130 на 95 г/км. За всеки превишен грам производителят ще бъде глобяван с 95 евро. В хода на преговорите се е предполагало, че колите от Opel ще превишат нормата с 3,7 г/км.

Намаляването на търсенето на дизела и поскъпването на електромобила Opel Ampera-e почти утрояват тази цифра. Според шефа на концерна PSA - Карлос Таварес, нарастващите глоби поставят под въпрос съществуването на самата компанията, а планът за развитието на Opel ще трябва да бъде преразгледан.

Очаква се съвсем скоро претенциите на французите да бъдат огласени официално. Това ще се окаже сериозен проблем за GM, който след сделката остана с огромни дългове за пенсионни осигуровки към работниците и служителите в Европа.

Снимка: General Motors

 

Тагове: opel psa
0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 1 rate down comment
    до аморфис ( преди 6 години )
    Дори да има някакви факти във филма, те са поднесени преднамерено, изкривено, внушаващо грешни изводи, извадени от контекста и т.н. Гледал съм доста конспиративни филми - почти винаги внушават страх, параноя и чувство на обреченост. Това не е случайно. Обикновено тези филми са правени и платени именно от кръговете, срещу които уж са насочени.
  • #16
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    За бугарина франсето виновно а не американето *** иначе европейци се пишат!Закривай!
  • #15
    8 rate up comment 1 rate down comment
    баба умрелкел ( преди 6 години )
    да беше дала поне едно рамо на Опел - фирма с над 100-годишна история, а не да хрантути VW!
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вие двамата нямате ли Киномания за посещаване?
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    до "до аморфис":ок признавм, че това с евреите се е превърнало в клише.....но сигурно има защо! Но иначе това, което си писал в последния си коментар се припокрива с казаното във филма, така че не разбирам защо мислиш, че филма е манипулация?
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до аморфис ( преди 6 години )
    Целият филм е манипулация. Златният резерв на САЩ, както и икономиката на света се контролира от големите корпорации, в които има както евреи, така и поляци, американци, англичани, швейцарци и т.н. Проблемът са именно големите корпорации, а теорийки от рода на "евреите контролират..." са прах в очите. Няма маси, има отделни хора. Да, медиите манипулират - това им е работата, но дали ще им позволим, зависи от нас. Всичко е свободен избор. Корпорациите имат избор, медиите имат избор, ние също.
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    до "до аморфис":Кое не е вярно бе баце? Че Федералния резерв на САЩ (въпреки името си!!!) не се контролира от частни лица (еврейски банкери)? Или пък, че медиите не манипулират мениеята на масите?
  • #10
    22 rate up comment 0 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Сега е на ход Немската държава ! Да си придобият Опел и да си го направят НЕМСКИ, както си му е реда ! Каквото и да става, Опел няма да престане да съществува. Германците просто няма да допуснат, една от националните им гордости, да изчезне. Все едно, да оставят Фолксваген да фалира заради Дизелгейтт...Синдикатите в Германия впрочем, бяха твърдо против това, Опел да попадне при французите. Дори искаха да го откупят, но ГМ не го дадоха. Поне такива спомени имам.
  • #9
    27 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма модел на Пежо, който да превъзхожда аналогичния модел на Опел!Цените на вторичния пазар също го доказват - Опелите са много по-здрави и надеждни автомобили и се обезценяват много по-бавно от френските автомобили!Жалко за Опел, че попадна в грешни ръце...
  • #8
    9 rate up comment 6 rate down comment
    до аморфис ( преди 6 години )
    Филмът зайтгайст е кофти манипулация, правена именно от хората, срещу които уж е насочена. Пропаганда, дезинформация, внушаване на страх и дискомфорт. Лъжи, поднесени манипулативно, фабрикувани факти и т.н. Много хора му се вързаха, не вярвайте на такива филми.