IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

МВР ще взима номера на колите с опасни повреди

Депутатите приеха окончателно промените в закона

МВР ще взима номера на колите с опасни повреди

МВР ще отнема временно регистрацията на автомобилите, които не издържат годишния технически преглед. Това записаха депутатите в приетите окончателно промени в Закона за МВР.

МВР ще взима номера на колите без преглед

Искането за тази мярка дойде от правителството.  Според новите разпоредби, МВР и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" ще обменят технически данни за регистрираните превозни средства и за периодичните им технически прегледи.

В случаите, когато при периодичен технически преглед се установи опасна техническа неизправност, Изпълнителната агенция ще уведомява МВР за временно отнемане на регистрацията на неизправното превозно средство. На свой ред МВР ще отнема временно регистрацията и ще уведомява собственика на превозното средство.

След отстраняване на опасната техническа неизправност МВР ще разрешава ползването на превозното средство. В такива случаи няма да се осъществява нова процедура за неговата регистрация. За целите на регистрация също така ще се използва система за обмен на информация между държавите от ЕС.

С глоба от 500 до 3000 лв. ще се наказва водач, който, без да спазва установения ред, навлиза след пътен знак, забраняващ навлизането на подобно превозно средство с размери, маса или натоварване на ос над означените, реши oще парламентът.



Четете още в Dnes.bg

0 от 500
  • #11
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мерките наистина трябва да се затегнат и то много. Доходете не са оправдание. Щом имаш кола си задължен за е поддържаш с състояние, което не е опасно за никой. Уж бедни, а всеки с кола, че някои и с по 2. За 200-300 метра пали колата и отива с нея. Иначе бедни и пари нямат.Проблемът у нас е как ще се изпълняват законите и кой ще следи за прелагането им.
  • #10
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Педро ( преди 6 години )
    Бг полицаите са най големите престъпници в страната
  • #9
    15 rate up comment 1 rate down comment
    бай Миле ( преди 6 години )
    До КрайМного си прав. Аз винаги съм се чудел на някой с мисленето "ами то няма доходи за това караме ***", и особенно като го каже с такъв тон все едно "Ми то няма пари за хляб".Абе това да нямаш пари за ядене е едно, а това да нямаш пари да караш изправна кола е съвсем друго. Второто не е задължително и жизненоважно да го имаш. На мен пък ми се иска да имам и карам самолет, ама като нямам пари не сглабям два шперплата с двигател от скутер и да ходя да трепя и другите освен себе си.
  • #8
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Край ( преди 6 години )
    Ниските доходи не са оправдание да караш неизправна кола. Българите имат повече коли на 1000 човека от много по-богати нации. Повече са от колкото в Дания, Норвегия Унгария, Румъния, Хърватия, Латвия. Да не мислите че тамошните бедняци не щат коли - искат ама има ПРЕГЛЕД и ВИСОК данък. Вече и половината от тъмно матовите имат коли - без да могат да се подписват - реално живота ви зависи от тях когато се разминавате с по 100 на една ръка разстояние.
  • #7
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Направо ... ( преди 6 години )
    да вземат номерата на 80% от рената и 50% от дачиите, да им е мирна главата поне по тоя параграф!
  • #6
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 6 години )
    Хахахах това е уникална идея, която ми е много интересно как ще я приложат. Средно автомобилите в БГ са между 10 - 15 годишни. Още повече хора ще изгонат. Пък да си им работят *** без пари. Гледайте си работата МВР и БГ работодатели. Миля за мига когато ще си хвърля паспорта и ще Ви покажа среден пръст.
  • #5
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    И преди съм го казвал. Ако се затегнат мерките (не, че не трябва, но винаги има едно голямо НО)... 80% от колите в БГ трябва да са на трупчета. Нашата система за контрол е взаимствана от германската - е не може швабата да си е хвърлил колата щото не може да я вкара в състояние годно за ГТП а в бг да успееш да я направиш като нова и да го мине! ПРОБЛЕМА СИ ОСТАВАТ ДОХОДИТЕИ докато не се премахне този проблем винаги ще поемаме рисковете и няма що да се правим на по-католици от папата!!!
  • #4
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Кибик ( преди 6 години )
    А ако е опасна гарнитурата между волана и седалката ще свалят ли номерата, питам за един зелени водачи.
  • #3
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Бръм ( преди 6 години )
    Тия в парламента и агенцията нямат ли очи, по пътищата сумати коли още малко и ще се разпаднат, но минали технически преглед.И какво ще се промени с тази поправка, просто ще вдигнат цената на услугата "минаване на преглед" на познат канал :)
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    А какво ще отнемат на тия тех. пунктове които карат тех. прегледи само отгоре от горе???