IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Предрекоха фалит на Tesla до 2 години

Прогнозата е на бившия вицепрезидент на GM

Предрекоха фалит на Tesla до 2 години

Бившият вицепрезидент на General Motors – Боб Лутц, се превърна в основен критик на Tesla Motors през последните месеци. Този път легендата на американското автомобилостроене стигна още по-далеч, като обяви, че производителят на електромобили ще фалира най-късно до 2 години.

Предрекоха фалит на Tesla до 2 години

В интервю за за телевизионния канал CNBC Лутц бе категоричен, че Tesla няма тайна рецепта за измъкване от тежото положение, в което се намира. Според него, представянето на камиона Semi и новия Rodster представлява „отчаян опит да се привлекат допълнителни финансови ресуррси”.

„Компанията бързо изгаря натрупания капитал и няма шанс да оцелее след 2019 г. Проблемите са много – проблеми с производството на Model 3, намаляване на продажбите на Model S и Model X, както и натрупаните рекордни загуби за третото тримесечие на 2017 г. Всичко това води само към едно – фалит”, смята Лутц.

В същото време Tesla Model S стана най-популярният електромобил на пазара в САЩ за първите 10 месеца на 2017 г. От него са продадени 20 750 бройки, което е с 13% повече от същия период на 2016 г. Продажбите на Model X са 16 140 бройки, като общият дял на моделите на Tesla на пазара на „зелени” автомобили е 23%.

Предрекоха фалит на Tesla до 2 години

Най-популярният електромобил на GM - Chevrolet Bolt EV, за същия период е записал 17 083 продажби. Само през октомври обаче неговите продажби са повече от 2 пъти по-големи от тези на Model S – 2718 срещу 1120.

Снимки: Tesla

Тагове: tesla motors
0 от 500
  • #4
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    Бъдещето не е в батериите, но е със сигурност в електрическите двигатели. Дали енергивта за тях ще се генерира от ДВГ с нулеви емисии, или друга система, е рано да се каже. Но електродвигателя ще е силовата машина на автомобила.А що се отнася до Тесла, Тесла изобщо не е никакъв еталон, нито нарицателно име за автомобил (като Ксерокс или Делко).Не може да продаваш уникално дефектни автомобили, с толкова ниско качество и да очакваш да излезе нещо. Още повече когато водиш агресивна политика
  • #3
    19 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Боб Лутц май боли отзад....:)Който владее космоса, владее и света.
  • #2
    29 rate up comment 10 rate down comment
    olo ( преди 6 години )
    Наляли са милиарди за лобисти за петрола, и за никакви технологии, те се още от времето на бай Ото и Дизел.
  • #1
    32 rate up comment 18 rate down comment
    Трън ( преди 6 години )
    Ей, голям трън в очите е тази Тесла, много им пречи...Така де, иначе налятите милярди в разработките на "екологични" дизели няма да се върнат никога.Аз самия, не съм убеден, че електричките са бъдещето, но съм убеден, че бъдещето НЕ е на ДВГ.