IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Предрекоха фалит на Tesla до 2 години

Прогнозата е на бившия вицепрезидент на GM

Предрекоха фалит на Tesla до 2 години

Бившият вицепрезидент на General Motors – Боб Лутц, се превърна в основен критик на Tesla Motors през последните месеци. Този път легендата на американското автомобилостроене стигна още по-далеч, като обяви, че производителят на електромобили ще фалира най-късно до 2 години.

Предрекоха фалит на Tesla до 2 години

В интервю за за телевизионния канал CNBC Лутц бе категоричен, че Tesla няма тайна рецепта за измъкване от тежото положение, в което се намира. Според него, представянето на камиона Semi и новия Rodster представлява „отчаян опит да се привлекат допълнителни финансови ресуррси”.

„Компанията бързо изгаря натрупания капитал и няма шанс да оцелее след 2019 г. Проблемите са много – проблеми с производството на Model 3, намаляване на продажбите на Model S и Model X, както и натрупаните рекордни загуби за третото тримесечие на 2017 г. Всичко това води само към едно – фалит”, смята Лутц.

В същото време Tesla Model S стана най-популярният електромобил на пазара в САЩ за първите 10 месеца на 2017 г. От него са продадени 20 750 бройки, което е с 13% повече от същия период на 2016 г. Продажбите на Model X са 16 140 бройки, като общият дял на моделите на Tesla на пазара на „зелени” автомобили е 23%.

Предрекоха фалит на Tesla до 2 години

Най-популярният електромобил на GM - Chevrolet Bolt EV, за същия период е записал 17 083 продажби. Само през октомври обаче неговите продажби са повече от 2 пъти по-големи от тези на Model S – 2718 срещу 1120.

Снимки: Tesla

Тагове: tesla motors
0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Дизеловият ВАГ ( преди 6 години )
    харесва това!
  • #13
    17 rate up comment 0 rate down comment
    За това време ... ( преди 6 години )
    Я камилата (Тесла), я камиларят (ГМ)!
  • #12
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ..че ако не е правителството им отдавна нямаше да ги има!..Щото Тесла ако не е правителството ще просъществува, така ли?!
  • #11
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Government Motors (GM) да се гледат собствената паница, че ако не е правителството им отдавна нямаше да ги има!Полудържавна пераница, като ФВ и Рено. Не съм фен ва Тесла, защото и те пък са свързани с тайните служби и всеки един техен потребител е записван в колите на компанията. Как, защо и поради каква причина? От какъв зор някой ще ме записва без мое позволение. Всичко това естествено със съгласието на държавата. Къде отиде личното пространство? Така, че да фалират щом се налага!
  • #10
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Фалита е неизбежен въпроса е само кога ще се случи.
  • #9
    30 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В интерес на истината мога да кажа че риск за фалит на Тесла има. В момента в който конкypенцията започне да бълва аналогични на Bolt продукти за Модел 3 ще е доста трудно. Големите играчи могат да предложат дилърска и сервизна мрежа каквато Тесла нямат. Модел 3 ще се зарежда платено.Принципно съм фен на Тесла но бизнес модела им напомня на Епъл Айфон - уникален продукт който скоро е копиран от сума ти производители.
  • #8
    30 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Боб Лутц си мисли, че знае за какво говори - все пак GM фалират на всеки 15 години...
  • #7
    18 rate up comment 6 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Това е поне десетото "предсказание" на Боб Лутц за фалита на Тесла. Ако беше мъж щеше да си вкараа всичките пари в short позиции срещу TSLA а не да реве по телевизията!
  • #6
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ние тук във форума на комедията отдавна сме го предрекли и само броим месеците.
  • #5
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Интерес има , ама производствен капацитет няма.