IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota посочи срок за смъртта на стандартните мотори

Японците смятат, че пълният отказ от двигатели с вътрешно горене ще настъпи през 2050 г.

Toyota посочи срок за смъртта на стандартните мотори

Ръководството на японския производител Toyota очаква пълното отказване от двигателите с вътрешно горене да стане факт през 2050 г. Тази прогноза даде ръководителят на подразделението за разработки и развитие на компанията Сейго Кузумаки, цитиран от Autonews.

Toyota посочи срок за смъртта на стандартните мотори

За това си изявление японците са допълнително улеснени от намеренията на много държави по света през 2040 г. да забранят използването на автомобили с бензинови или дизелови мотори, и да преминат към електромобили и хибридни модели. В Toyota обаче са на мнение, че по това време хибридите ще имат едва 10% пазарен дял, като той ще върви надолу до пълното им изчезване.

"Глобалните правила за вредни емисии ще стават още по-жестоки и развитието на електромобили постепенно ще убие моторите, работещи с дизелов или бензин. Очакваме през 2050 г. нивата на вредните емисии СО2 да намалят с 90% в сравнение с 2010 г. За постигането на това автомобилните компании ще се откажат от производството на коли с двигатели с вътрешно горене", категоричен е Кузумаки.

В момента именно Toyota е лидер по продажба на хибриди в света, като нейният дял е 43%, а моделът Prius е на първо място. От него до момента са продадени над 11 млн. бройки. В същото време най-успешният електромобил на пазара е Nissan Leaf, от който годишно се продават около 500 000 единици.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota
0 от 500
  • #7
    13 rate up comment 10 rate down comment
    ss ( преди 6 години )
    Не го знам какъв ток може да дава, ама Джереми Кларксън го заряза и се прибра с една Инсигния..И това в Англия..Не сред преспите, при - 20 градуса..Колко ли ще издържи батерията, даже и да си тръгнал с ''пълна''?Едно е да караш електрическа в слънчева Калифорния или Бургас, друго е в Канада или Кнежа...Като удари -25 и задържи месец..И като споменах Канада, я прочети за находищата на литий. Да не мислиш, че намира под път и над път? Има си причини, тези електрички да не са наложили досега
  • #6
    9 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    а това отгоре е толкова грозно че сигурно дизайнера си е направил сепуко, тия са тоталка, ама разни напушени ИТ-та им се връзват.
  • #5
    15 rate up comment 27 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Значи не през 2049 год. Ясно. В Тойота имат щатни врачки. Нека германците да пуснат от новото гориво, което не отделя въгл. двуокис и пак ще си говорим за години. Точно Тойота трябва да мълчат щото достатъчно се оакаха.
  • #4
    31 rate up comment 14 rate down comment
    ss ( преди 6 години )
    Абе, ако закъсаш някъде зимъска, с електриката, как ще се развият събитията? Примерно..Щото, не е като да не се случва, на хиляди хора и не само в България..Изразът ''падна ми батерията'' е сред най-често използваните за телефоните..Ама, като вземе да се използва и за колите..Ще стане доста кофти. Та, може и да има електрически коли за желаещите, но се съмнявам, че това е решението
  • #3
    18 rate up comment 29 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    аз на койота не и давам повече от 3 години да изкара преди официален фалит !без подкрепата на японското правителство тези са заминали отдавна !
  • #2
    23 rate up comment 20 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Мен ме урежда - 2050 ще си купя последния автомобил с ДВГ, който ще ме изкара докато мога да шофирам а получовеците след мен да правят каквото щат - то като си глупав си е за цял живот и нищо не помага!
  • #1
    20 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Законодателя в автоиндустрията щом го е предвидел, значи така ще бъде!До сега винаги са придвиждали какво ще се случи.