IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz продължава да отчита рекордни продажби

През октомври компанията е реализирала на пазара 182 821 нови автомобила

Mercedes-Benz продължава да отчита рекордни продажби

Германският производител Mercedes-Benz продължава да увеличава продажбите си и отчете рекордни резултати за месец октомври. Общият брой нови коли, доставени на клиентите по цял свят, е 182 812, което е с 5,6% повече от същия период на 2016 г.

Mercedes-Benz продължава да отчита рекордни продажби

За първите 10 месеца общият резултат на компанията е 1 900 112 автомобила, като това е увеличение с 11,1%. През октомври Mercedes-Benz е лидер в премиум-сегмента на пазарите в Германия, Италия, Испания, Белгия, Австрия, Португалия, Тайван, САЩ и Канада.

В Европа марката също записва рекорд, като през октомври е продала 76 694 автомобила, което е със 7,4% повече от същия месец на 2016 г. За 10-те месеца на годината са доставени близо 800 000 коли и това означава ръст с 8%.

Mercedes-Benz продължава да отчита рекордни продажби

В Азиатско-Тихоокеански регион резултатът за октомври е 67 132 единици, като ръстът тук е с 5,3%. От началото на годината продажбите са 728 263, което е с 21,1% повече. Това също е рекорд за компанията от Щутгарт. Резултатите в Китай са още по-успешни, като ръстът за 10 месеца е 27,8%.

Големият принос за успехите на Mercedes-Benz е на кросоувърите, от които са продадени 658 208 бройки – увеличение с 13,7%. Най-голям ръст обаче записва E-Class, чийто резултат е 295 639 единици (+50%).

Mercedes-Benz продължава да отчита рекордни продажби

Проблем за концерна Daimler AG обаче си остава марката Smart, от която за 10 месеца са продадени 111 486 бройки. При нея спадът е 4,9%.

Снимки: Mercedes-Benz

 

Тагове: mercedes-benz
0 от 500
  • #10
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Естет ( преди 6 години )
    Не знам защо унифицираха толкова моделите си - C, E и S класата е почти идентична на външен вид...Да, изглеждат добре, но я няма индивидуалността, която я имаше при по-старите генерации...
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    до "специалисти ( преди 6 години )
    ***, ако кола, която струва като нова почти 100 хиляди лева, не може да те придвижи нормално от точка А до точка Б без проблем, при положение, че е купена от Балкан Стар, то за какво качество говорим?Интересно какви Е класи караш от 20 години, при положение, че след W124 и особено по времето на Крайслер Мерцедес е много далече от качество!Яд ме е, че продадох W208-цата си, който е последния здрав Benz и го замених с феноменалния *** W211! След него, не искам и да чувам за тази марка!
  • #8
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    евалатаааа! Нашата марка!!!Качество, красота, какво му тряба на човек.Аз съм с ц клас
  • #7
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Пътувал в Е класа и вече дава мнение....Аз от 20 години карам Е класи и мечтая още 20 да ги карам, но не съм се изплющял с неадекватно умозаключение, той бил пътувал...
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Със Sandero, това нямаше да се случи!
  • #5
    21 rate up comment 6 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Пътувахме в 10 годишна Е класа, по едно време ненадейно влезе в авариен режим, "Понеже 10-годишните коли, купени от някой гастарбайтер са добър индикатор за качеството на новите мерцедеси...
  • #4
    10 rate up comment 17 rate down comment
    до номер 1 ( преди 6 години )
    Мерцедес отдавна е компромис с качеството, а името Мерцедес поне доскоро се крепеше на това!За какво да даваш пари за Мерцедес, след като може да си купиш по-качествени БМВ, Ауди или Фолксваген?Пътувахме в 10 годишна Е класа, по едно време ненадейно влезе в авариен режим, кикдауна изчезна и колата не можеше да се движи с с повече от 60 км/ч!Това според теб нормално ли е?И как да изпреварваш и да се движиш безопасно с такава скорост по магистрала?
  • #3
    16 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е и? Марката отдавна е в средата на таблиците за надежност и повреди. Това касае масовият шофьор.
  • #2
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    велика марка но мениджмънта е за разстрелот смарт не се сетиха да направят електро и да избият рибатаот майбах не успяха да направят съперник на ролс и бентли отново пълен провалот амг не могат да направят конглокент на ферари и порше акционерите да направят някоя мечка ония с мустаците и трилъчевата звезда ще засияе
  • #1
    12 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Така е и така ще бъде за супервечни времена! Това е марката! Всичко останало е компромис и сиво ежедневие!