IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S тръгна на водород

Пробегът на електромобила отскочи на 1000 км

Tesla Model S тръгна на водород

Вероятно сте чували вица, че в Перник вече слагат газови уредби на Model S на Tesla? Е, стъпка към този технологичен връх беше направена в Холандия, където компанията Holthausen преработи един Model S, за да може да върви на водород.

В Холандия Tesla Model S тръгна на водород

Основателят на компанията Стефан Холтхаузен обяви, че специалистите му са успели да „преборят” електрониката на електромобила, а след това са заменили блока батерии с горивна клетка и резервоар за водород. В резултат на тези промени пробегът на Model S, който вече ще се казва Hesla Model S, нарасна с над 600 км до впечатляващите 1000 км. Постижение, с което бившият електромобил може да съперничи на всеки икономичен дизелов модел, който се предлага в Европа.

Освен това холандците са успели така да разположат новото оборудване на Model S, че да не отнемат от пространството в салона. Естествено, такава трансформация не е евтина – операцията струва 50 000 евро, което се добавя към и без това висока цена на Model S. Но шефът на Holthausen се похвали, че компанията вече е получила няколко поръчки за новия Hesla...

Холандците явно обичат да се занимават с Tesla. В края на октомври каросерийната компания RemetzCar представи своя версия на Model S – триврато комби или съвременен прочит на концепцията shooting brake. Официалната премиера на модела на RemetzCar ще е през пролетта на следващата година, а производствената серия е от 20 коли.

0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Корейците вадят второ поколение водороден Тусон. Мъск откри топлата вода.
  • #8
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На този етап ворода има само едно предимство - това че зареждането на една бутилка е по бързо от зареждането на батерия.Но има и вариант за смяна на батериите което пък е по бързо от зареждане на бутилка.А и във близко бъдеще (5-15г.) със сигурност ще се появят нови батерии които ще са много по ефективни от литиево-йонните и ще се зареждат в пъти по бързо.Не си мисле че Мъск е ***! Той много добре знае какво прави. Друг е въпроса дали ще успее да се пребори със глупоста на някой групи.
  • #7
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    При водорода всичко се оскъпява и ефективността на ел. автомобила пада драстично.1. Водорода за се произведе се използва елктричество и при това призводство има загуби.2. Водорода (когато е в големи количества) се съхранява при специални условия за което е нужна специална апаратура която работи на електричество. Тоест още загуби!3. Горивните клетки + водородната бутилка са по скъпи от колкото само една голяма батерия.4 Ворода е изключително опасен газ!
  • #6
    15 rate up comment 4 rate down comment
    И ако ( преди 6 години )
    Бяха и сложили 1.6 TDI и без ватерии и водород пробегът щеше да е около 1600 км
  • #5
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Излишни пари.
  • #4
    27 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сега е момента да и монтират V10 от Вайпър.
  • #3
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако Тесла правеха водородни коли отдавна нямаше да ги има
  • #2
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тойота не случайно си продадоха акциите в Тесла. Просто не се разбраха с Мъск за бъдещето на автомобилите, а бъдещето е във водородните, а не електрически. Спокойно можеха да си правят и чисто електрически и такива с горивна клетка. Е да, ама не и поради същата причина ще потънат заради голямото его на Мъск. А колко по-добре щеше да са партньри и да имат стабилният гръб на Тойота. Като му се играе соло да го играе. Негов си е проблема, както ще стане и проблем на тези, които са се излъгали...
  • #1
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Toti ( преди 6 години )
    Ако бяха започнали така сега нямаше да са с минус 2 000 000 000$ назад