IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тръмп призова за повече японски автомобили, произведени в САЩ

Според президента, това е далеч по-изгодно, отколкото колите да се внасят отвън

Тръмп призова за повече японски автомобили, произведени в САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова японските автомобилни компании да увеличат производството си на територията на страната му. Според държавния глава, далеч по-изгодно е колите да се сглобяват в Щатите, отколкото да се внасят отвън.

Тръмп призова за повече японски автомобили, произведени в САЩ

Тръмп направи това изявление по време на азиатската си обиколка. Като друга важна причина за призива си той посочи факта, че японските коли се продават доста добре на  щатския пазар.

През 2016 г. компании като Toyota и Nissan са произвели около 4 млн. автомобила и близо 4.7 млн. двигатели в американските си заводи. Само 412 281 от тях обаче са били предназначени за чужди пазари.

Във предприятията на японските производители в САЩ работят близо 850 000 души. Най-много от тях са в шестте завода на Toyota, четирите на Honda и двата на Nissan.

Снимка:Toyota

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да, обаче японските вече половината от тях са погубени. Не ме разбирайте и мен погрешно, аз пък фен на Тойота.
  • #2
    4 rate up comment 11 rate down comment
    До Аксел ( преди 6 години )
    Значи при едно такова обединение между френски и японски производители германците са загубени.Не ме разбирайте погрешно.Аз съм фен на BMW .Реалността не винаги ни харесва, но се случва.
  • #1
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Аксел ( преди 6 години )
    Ще дойде скоро време, в което американски коли няма да се правят, а основно Японски, собственост на Френски концерни (Нисан и Митсубиши са изцяло Френски вече, а в Тойота има около 30% Френско участие)