IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тръмп призова за повече японски автомобили, произведени в САЩ

Според президента, това е далеч по-изгодно, отколкото колите да се внасят отвън

Тръмп призова за повече японски автомобили, произведени в САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова японските автомобилни компании да увеличат производството си на територията на страната му. Според държавния глава, далеч по-изгодно е колите да се сглобяват в Щатите, отколкото да се внасят отвън.

Тръмп призова за повече японски автомобили, произведени в САЩ

Тръмп направи това изявление по време на азиатската си обиколка. Като друга важна причина за призива си той посочи факта, че японските коли се продават доста добре на  щатския пазар.

През 2016 г. компании като Toyota и Nissan са произвели около 4 млн. автомобила и близо 4.7 млн. двигатели в американските си заводи. Само 412 281 от тях обаче са били предназначени за чужди пазари.

Във предприятията на японските производители в САЩ работят близо 850 000 души. Най-много от тях са в шестте завода на Toyota, четирите на Honda и двата на Nissan.

Снимка:Toyota

0 от 500
  • #13
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Японското си е японско. Американците знаят за какво иде реч.
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    МЕТАХА ( преди 6 години )
    В Япония се продава всичко американско на две , четири и повече колела . Ама ти изглежда си расъл в саксия и поливан с лимонада . Тези kei kars за които пишеш в повечето случаи са , с второстепенна роля .Т.е. Използват се като втори автомобил за градско, ходене на работа и къси дистанции. А всички модели на Jeep , Corvette например се продават масово заради подходящите им т т данни и размери. А между другото германците са заети с изплащане на 24 милиарда долара .Тях не ги закачайте ...
  • #11
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хахаха ВАГи я виж цените първо и тогава дрънкай простотии. На Тойота и Хонда не само, че не са по-ниски 2 пъти, ами са и по-скъпи колите. Влез в хАмериканските сайтове и тогава дрънкай простотии! И между другото хАмериканците предпочитат да карат японски автомобили с зоказано качество произведени в хАмерика пред немски таралясници с ниско доказано ниско качество, китайки части сглобени в Мексико. Дори и дете от детската градина ще избере хАмериканското пред немско-китайско-мексиканското.Капиш!
  • #10
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Що не вика немците а японците. Отговорете си сами кои правят качествени автомобили.
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Само Хонда и Тойота произвеждат коли там-Камри и Акорд са над 75% производство.
  • #8
    7 rate up comment 3 rate down comment
    до METAXA ( преди 6 години )
    Да бе, ти как я виждаш тая работа?Не за друго ами американските коли са традиционно с големи габарити а в Япония има едни дребосъци наречени кей кар.Те се чудят вече къде да се събират ти за американски шлепове разправяш.
  • #7
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аксел,вместо да дрънкаш такива простотии си пусни търсачката и чети. Хората са ти написали колко % дял има Рено в Нисан и колко % Нисан притежава от Рено. Чети!Като го прочетеш, тогава върви да видиш колко % Рендатата притежават от Мицубиши! Точно нула %!!!Нисан купиха 34% от Акциите на Митсубиши моторс, а Митсубиши купиха 20%. Почна ли да ти просветлява? Сигурен съм, че не. А Рендетата, че притежавали дял от Тойота беше най-голямата и опашата лъжа, която някога съм чувал.Голя лъжец си!
  • #6
    6 rate up comment 8 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    Ти не си с Фактите Нисан може и да са го били закъсали ама знаеш ли колко продават Рено и Колко Нисан и ти не си добре с фактите.Щото Рено не притежава 100% от Нисан и условието на японците беше намалете контролираните от държавата акции в Рено за да продължим да работим заедно и французите ги намалиха.Щото ако Нисан се махнат нали се сещаш къде ще отидат Рено Дачия и Лада?!
  • #5
    5 rate up comment 7 rate down comment
    МЕТАХА ( преди 6 години )
    Добре би било и японците да купуват повече американски автомобили.
  • #4
    6 rate up comment 9 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    Нито за Нисан си прав делът на френското участие не е 100% а в Тойота няма никакъв френски дял или поне значим такъв!Няма как Рено да купи Нисан при положение че Нисан са по-продавани от Рено!