IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

САЩ готви силен удар срещу електромобилите

Предвижда се да отпаднат субсидиите за коли на ток и хибриди

САЩ готви силен удар срещу електромобилите

Републиканската партия на САЩ предложи да се внесе поправка в Данъчния кодекс, с която да се отмени субсидията в размер на 7500 долара при покупка на електромобил. Ако законопроектът бъде одобрет от Конгреса, то промените ще влязат в сила през 2018 г., съобщава Bloomberg.

САЩ готви силен удар срещу електромобилите

В момента в САЩ действа субсидия във вид на данъчно облекчение за всички електромобили и хибриди, които се зареждат от електропреносната мрежа. Сумата зависи от размера на батериите и варира от 2500 до 7500 щатски долара. Максимална отстъпка всеки производител на такива коли може да получи до 200 000 произведени машини от един модел. След това тя пада с по 50% на всеки 6 месеца.

САЩ готви силен удар срещу електромобилите

В момента данъчни привилегии използват моделите на Tesla, Mercedes-Benz, BMW, Ford, Nissan, Hyundai и още редича производители. Според експерти, запитани от Bloomberg, без подобно облекмение пазарът на електромобили в САЩ не само ще престане да расте, но и бързо ще бъда унищожен.

САЩ готви силен удар срещу електромобилите

За първите 9 месеца на 2017 г. в Щатите са продадени общо 142 471 зареждащи се хибриди и електромобили, като това е ръст с около 30% в сравнение със същия период на 2016 г. Най-търсените модели са Tesla Model S, Chevrolet Volt, Tesla Model X, Toyota Prius Prime и Chevrolet Bolt.

Снимки: Nissan, Tesla, Chevrolet

0 от 500
  • #24
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Мина ( преди 6 години )
    А проблема с батерията, която издържа не повече от 5-7г и струва 1/3 от колата?
  • #23
    2 rate up comment 3 rate down comment
    ejko ( преди 6 години )
    Доказано, ммкак! Ти лично прави експеримента, нали? ;-)
  • #22
    11 rate up comment 7 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    Га тая тесла направи 500 ела се обади ама не със средна скорост 50км/ч
  • #21
    16 rate up comment 9 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Тези 500 км са точно толкова възможни в ежедневното каране,колкото и данните на производителите отговарят.."Тончно собствениците на Тесла (с голямата батерия) масово казват, че 500км се минават без проблеми. А и официалната цифра за пробега по Евро стандарта е 630, аз затова ти написах 500. Дори и по българските форуми има хора, които казват че минават над 500 км. и при магистрално каране. Но ти това го знаеш, лъжвш нарочно защото най-вероятно си пропаднал бачкатор на бензиностанция
  • #20
    5 rate up comment 9 rate down comment
    JJIvanov warning ( преди 6 години )
    Огромни обеми тежко повредени от скенерите на автомобилите и холограмните оръжия се пълнят с остро токсични канцерогенни газове.Срината е БИОСФЕРНАЪА ОХРАНА Която прочистваше въздуха даже след прашни бури и вулкански изригвания Движението с ВКЛЮЧЕНИ ФАРОВЕ през деня е СТРОГО ЗАБРАНЕНО
  • #19
    2 rate up comment 7 rate down comment
    JJIvanov geolog ( преди 6 години )
    заради исключително вредни бели режещи скенери инсталирани вместо доказано безвредни фарове всички нови автомобили ТРЯбВА ДА СЕ СПРАТ ОТ ДВИЖЕНИЕ>Увреждат тежко биосферат а и атмосферния океан.Вече има жестоки климатични нелечими проблеми заради увреждания от милиони автомобили ежесекундно..
  • #18
    7 rate up comment 5 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    Нали съм у Франция тука карат доста Рено Зои (местна гордост) и чат пат Бмв и3.Кво да ви кажа за града стават ама 60 бона за градска кола с размерите на Клио не знам който има да ги дава.Те ги и купуват щото им приспадат някви екобонуси и ги взимат на изплащане тоест ти не притежаваш колата.Спрат ли еко бонусите ще паднат и продажбите.Тия коли за извън града са неизползваеми.Най много до някое близко село!
  • #17
    12 rate up comment 6 rate down comment
    RX-7 ( преди 6 години )
    Тези 500 км са точно толкова възможни в ежедневното каране,колкото и данните на производителите отговарят на реалният разход на гориво.Наскоро гледах тест на Тесла,постигнаха... 250 км пробег.Нормално каране,малко настъпване когато трябва,климатик и тн.Повярвай,хората на запад,а да не говорим за щатите,тези 250км ги правят за норматив,дори и повече да е пробега - ок,все още е малък.Само за протокола,сега за едни снимки,всеки ден Пловдив-София-Пловдив,сметни ги калко са ми...
  • #16
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Отлагат "демократизацията" на поредната Либия,Сирия,Ирак.
  • #15
    12 rate up comment 6 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Проблема все още е малкият пробег"Да, 500км са ужасно малко. Ти сигурно минаваш по толкова всеки ден...