IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla откри виновника за забавянето на Model 3

Проблемът е в производителя на батерии Panasonic

Tesla откри виновника за забавянето на Model 3

Известно е, че Tesla Motors има серизоно проблеми с производството на новия си Model 3. Вече е известен и виновникът за тях – това е производителят на батерии Panasonic, съобщава Reuters.

Tesla откри виновника за забавянето на Model 3

При представянето на модела шефът на Tesla – Илон Мъск, обеща през август да бъдат производители 100 бройки от електромобила. През септември бройката трябваше да нарасне до 1500 и през декември – до 20 000. До момента обаче произведените Model 3 са около 500, като виновен за това се оказа партньорът на Tesla – фирмата Panasonic.

Двете компании направиха заедно „Гигафабрика” за производство на батерии в Невада. От нея вече готовите акумулатори се изпращат за поставяне на електромобилите в завода на Tesla във Фриймонт. Според генералния директор на Panasonic – Казухиро Цуга, все още всички етапи на процеса на производство на батериите не са автоматизирани и това води до забавяне.

Топ-мениджърът обещава до дни проблемът да бъда отстранен и това да позволи обемите на производство на Tesla Model 3 да скочат значително. От Panasonic също така гарантират, че ще правят по 500 000 акумулатора на година, а също така и ще увеличат производството на специалните зарядни станции Powerwall и Powerpack.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla model 3 panasonic
0 от 500
  • #7
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    ХАХАХАХХААХХХАМа верно ли е Панасонк, да не е гудиър или бош ли знам ли и аз :D Малоумщините на Свети Мъск :)
  • #6
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Този ( преди 6 години )
    "Щом автомобилните гиганти като toyota и vag не са започнали масово производство на ел. автомобили значи технологията все още не е достатъчно развита"Ами да инвестират и развият, а не да чакат наготово.Оправдания като не един неспособен колега който казва, че не можело да стане и затова няма да го прави. Всъщност няма мозък и има нужда от операция да му извадят ръцете от задните части.
  • #5
    16 rate up comment 14 rate down comment
    Teслич ( преди 6 години )
    Абе карайте си барутарниците и не се правете на разбирачи.....Гроздето е кисело,а.
  • #4
    16 rate up comment 21 rate down comment
    Някой ( преди 6 години )
    Хахаха технологичният прогрес на тесла в действие,едва 500 коли произведени от които сигурно само 250-300 са годни да бъдат доставени до новите си собственици. Ай чистито на всички балъци които вярват на глупостите на Мъск. Щом автомобилните гиганти като toyota и vag не са започнали масово производство на ел. автомобили значи технологията все още не е достатъчно развита. Пък и докато батерийте се доставят от другия край на света с кораби и камиони и за екология не може да се говори.
  • #3
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Досега са направили 260 бройки от модел 3, а не 500.
  • #2
    26 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха Панасоник били виновни, а бе нали според специалистите тук, Тесла сами си произвеждали батериите в Гигафабриката. Поредният мит падна, Тесла никога не са и никога няма да си произвеждат сами батериите всичко се прави от Панасоник, а самите батерии се капсулират от някаква немска фирма вътре в гигафабриката.
  • #1
    15 rate up comment 15 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Известно е, че Tesla Motors има серизоно проблеми с производството на новия си Model 3"Забавяне от 2-3 месеца чак да е сериозен проблем?