IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla откри виновника за забавянето на Model 3

Проблемът е в производителя на батерии Panasonic

Tesla откри виновника за забавянето на Model 3

Известно е, че Tesla Motors има серизоно проблеми с производството на новия си Model 3. Вече е известен и виновникът за тях – това е производителят на батерии Panasonic, съобщава Reuters.

Tesla откри виновника за забавянето на Model 3

При представянето на модела шефът на Tesla – Илон Мъск, обеща през август да бъдат производители 100 бройки от електромобила. През септември бройката трябваше да нарасне до 1500 и през декември – до 20 000. До момента обаче произведените Model 3 са около 500, като виновен за това се оказа партньорът на Tesla – фирмата Panasonic.

Двете компании направиха заедно „Гигафабрика” за производство на батерии в Невада. От нея вече готовите акумулатори се изпращат за поставяне на електромобилите в завода на Tesla във Фриймонт. Според генералния директор на Panasonic – Казухиро Цуга, все още всички етапи на процеса на производство на батериите не са автоматизирани и това води до забавяне.

Топ-мениджърът обещава до дни проблемът да бъда отстранен и това да позволи обемите на производство на Tesla Model 3 да скочат значително. От Panasonic също така гарантират, че ще правят по 500 000 акумулатора на година, а също така и ще увеличат производството на специалните зарядни станции Powerwall и Powerpack.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla model 3 panasonic
0 от 500
  • #17
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Щерю ( преди 6 години )
    Значи Panasonic им ударил теслата...
  • #16
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Евала! Както казват германците. За 8 месеца "откриха" виновника.
  • #15
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Рамбо ( преди 6 години )
    Служебна кола тесла бих карал с удоволствие но поне в следващите 5 години не бих си купил такава като личен автомобил. Наш съсед имаше model x и за около 14 месеца ползване е бил в сервиз над 10 пъти. Повечето проблеми с колата му бяха малки(неработеща навигация, зациклили седалки и пр. ) но в края на зимата се баложи смяна на батерията. Да никоя от тези поправки не му коства и пени но кой би искал чисто новата му кола да бъде в сервиз за 3 седмици? Та засега без тесла за мен.
  • #14
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Най-вероятно са намалели баламите тоя да ги експлоатира.Мъскчо направи ли, травматология в завода си?
  • #13
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Меркелице, ФеуВе продава по 2000 бройки Е-голф месечно, колкото тесла мот модел Хама фау ве продава и голф и пасат ГТЕ и се изравнява с тесла поне в европа - а скоро ауди пуска няколко теслотрепачки (мерцедес и ягуар също) и мъск ще има още много виновници да намира :)
  • #12
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не лъжи, Мъск не е казвал от 9 месеца, колко са поръчките на модел 3 и вчера също не каза, защо ли е тази тайна, още повече, като знаем, че Мъск не е от скромните и ако има с нещо винаги ще се похвали. Броя на поръчките е строго пазена тайна и Тесла не казва колко са.
  • #11
    20 rate up comment 9 rate down comment
    wawilon ( преди 6 години )
    Трололо.Напук на всички има още 500к поръчки и хората си чакат чинно.Може да има занавяне, но Мъск до сега не е излъгал, истрелва си и ракетите.Малко търпение, света не е перфектен, винаги има препяствия, които изискват още малко време.
  • #10
    11 rate up comment 6 rate down comment
    меркел ( преди 6 години )
    фау-ве харесва това! а те колко пуснаха, за един приятел да питам?
  • #9
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Пена забавянето е с 20-30 хиляди бройки!
  • #8
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Винаги е така първите 2-3тримесечия производството е слабо при модел S по тримесечия продажбите са следните:3Q 2012 -250,4Q 2012 -2400,1Q 2013 -4900 а при Model X са Q4 2015-206, Q1 2016 -2400,Q2 2016 -4638,Q3 2016 -8774