IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai отмъкна още един топ-експерт от BMW

Файез Абдул Рахман ще ръководи разработката на шаситата за марката Genesis

Hyundai отмъкна още един топ-експерт от BMW

Още един експерт, заемащ ръководен пост в BMW, премина в Hyundai. Брандът Genesis, който вече е отделна структура в концерна Hyundai-Kia привлече 58-годишния Файез Алдул Рахман, като той заема поста на вицепрезидент.

Hyundai отмъкна още един топ-експерт от BMW

Рахман започва работа в BMW още през 1986 г., като през последните години е бил на високи позиции в концерна. Под негово ръководство е разработено новото поколение на 7-Series на баварците. Сега той ще отговаря за разработката на платформите на бъдещите модели на марката Genesis.

В момента луксозният бранд на Hyunadi предлага три седана - G70, G80 и G90, а предстои излизането на поне още три нови модела. Това са два кросоувъра – голям и със средни размери, както и купе.

Рахман не е първият топ-мениджър, преминал от BMW в Hyundai. По-рано към корейците се присъедини и шефът на М-подразделението на баварския концерн Алфред Бирман. Той бе последван и от Кристофър Чапман, който вече оглавява калифорнийското студио за дизайн на Hyundai.

Снимка: BMW

Тагове: genesis
0 от 500
  • #3
    25 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    До първият в света на истинският бизнес дали си турчин, арабин, сенегалец, българин, румънец нема никакво значение, важно е какво можеш и какви резултати даваш.
  • #2
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Georgi ( преди 6 години )
    Щом човекът е добър специалист, а не лежи на наргиле и социални,какво значение как се казва. Корейците се усетиха, че европейският клиент иска динамика на колата, а не само превоз от А до Б и си напазаруваха хора, които знаят как стават нещата. Лично според мен, корейците след години ще минат японците, правят по-красиви коли, дават големи гаранции и макар и да копират безсрамно от европейците го правят умно и изкарват хубави модели. Новата Киа Спортидж е много хубав пример.
  • #1
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    "Файез Абдул Рахман" - WTF?! Турчино-арабин, работил в БМВ отива в Хуйдай - *** и фирмите, не е истина! Затова в последните години всички коли изглеждат като абсолютно еднакви ***.