IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва, ако дизайн от миналия век се използва за нов модел?

В Япония искат да възкресят един култов за страната автомобил

Какво се случва, ако дизайн от миналия век се използва за нов модел?

През 1961 г. на автосалона в Токио компанията Daihatsu представя прототипа Compagno. Автомобилът доста напомня на Fiat 1800/2100, но не успява да впечатли посетителите на изложението и затова се налага спешно дизайнерите да променят външния му вид. В резултат на това серийният модел е напълно различен.

Какво се случва, ако дизайн от миналия век се използва за нов модел?

Любопитното е, че на клиентите са предлагат цели 5 варианта – два седана (с две и с четири врати), пикап с две врати, товарен модел с три врати и кабриолет. През периода 1963-1970 г. са произведени общо 120 000 бройки от модела.

През април 1969 г. се поява наследникът - Daihatsu Consorte. Той получава двигателя и каросерията на Toyota Publica KP30, тъй като две години по-рано компанията Daihatsu става собственост на Toyota. И напълно в реда на нещата разработката на компактните модели изцяло зависи от компанията-майка.

Какво се случва, ако дизайн от миналия век се използва за нов модел?

Моделът бързо набира популярност и някои японци дори го издигат в култ. Той се произвежда до 1977 г., като постепенно е изместен от два други автомобила на Daihatsu – Charmant и Charade.

Половин век по-късно на сцената излиза концептуалния DN Compagno, който представлява купе с 4 врати и дължина от 4200 мм. Всъщност формата на машината е такава, че задните седалки няма как да бъдат използвани пълноценно. Публиката в Токио посрещна автомобила с възторг, което кара мнозина да вярват, че той ще се появи в серийно производство.

Какво се случва, ако дизайн от миналия век се използва за нов модел?

Снимки: Auto.Mail
 

0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тойота безспорно прави едни от най-красивите автомобили.Май-авангардни дизайни като Приус и Мирай,нямат аналог при сивите мишки от Германия.Новият Аурис,Корола, Авенсис са еталони в класовете си не само като здравина и лекота на шофиране, но и като най-модерни дизайни. Сега и Рено направи много интересни дизайни,Хюндай,Мазда,Хонда. Това са коли с прекрасен дизайн. На другия полюс са германските сиви мишки Голф,Пасат,Тигуан/Дачия Дъстер копиран/,Ауди еднакви от 30 години,мерцедес сапунерки.
  • #12
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Ime ( преди 6 години )
    Добре де...и как става така, че все използват старите дизайни, а колите почти не си приличат...и как така, че старият дизайн е с няколко класи над новият....Волво фен- то па юот задните седалки на бмв са супер просторни риъш ли...
  • #11
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това е най-красивата японска 'кола', която някога съм виждал.
  • #10
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кво здраво бе колега, нали оня ден четохме за великото им японско качество. Много здрави, много качествени, защото тва го казват някви дет хал хабер си нямат кво е качество. А нашите жълтури го повтарят като папагали.Тръгнали и те с турските си Тойотки да казват кое е било здраво и качествено.Смешни, смешни, жалки и много жълти.То всеки има право да е ***, но нашите жълтури са на топ ***.
  • #9
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Гледай си работата простако. Щом харесваш грозните германски таратайки ти трябва да си пиеш хапчетата!
  • #8
    11 rate up comment 4 rate down comment
    До 7- ия ( преди 6 години )
    Пий си редовно хапчетата!
  • #7
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тойота безспорно прави едни от най-красивите автомобили.Май-авангардни дизайни като Приус и Мирай,нямат аналог при сивите мишки от Германия. Новият Аурис,Корола, Авенсис са еталони в класовете си не само като здравина и лекота на шофиране, но и като най-модерни дизайни. Сега и Рено направи много интересни дизайни,Хюндай,Мазда,Хонда. Това са коли с прекрасен дизайн. На другия полюс са германските сиви мишки Голф,Пасат,Тигуан/Дачия Дъстер копиран/,Ауди еднакви от 30 години,мерцедес сапунерки.
  • #6
    12 rate up comment 6 rate down comment
    аааааа ( преди 6 години )
    аман от грозни коли тия слепи ли са ?
  • #5
    11 rate up comment 5 rate down comment
    спиро ( преди 6 години )
    В интерес на истината, това е може би най-приятният дизайн на Тойота. Или по-вероятно на Дайхацу не им дават да ангажират баш дизайнерите на Тойота и затова се е получило нещо прилично.
  • #4
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Волво фен ( преди 6 години )
    На задният ред седалки, възрастен човек е абсурд да успее да седне там при този скосен покрив? Нелепо решение на дизайнерите!