IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пазарът на хибриди ще се увеличи два пъти за 5 години

Очаква се общата стойност на автомобилите с този тип задвижване през 2022 г. да достигне 41 млрд. долара

Пазарът на хибриди ще се увеличи два пъти за 5 години

Докрад, публикуван от изданието Markets and Markets, разкрива как ще се промени стойността на световния пазар на хибридни автомобили.

Пазарът на хибридни автомобили бе оценен на 41 млрд. долара през 2022 г.

Базирайки се на собственоото си проучване, изданието предвижда, че общата цена на пазара на този тип машини до 2022 г. ще скочи повече от 2 пъти в сравнение с 2016 г. Тогава той е бил 18,88 млрд. долара, а след 5 години ще е 41 млрд. долара. Рязкото увеличение на търсенето на хибриди се дължи на техния по-нисък разход на гориво, както и на по-малкото вредни емисии, които тези автомобили отделят.

Най-големите пазари на хибридни модели през следващите години отново ще бъдат Япония и Китай, но се очаква сериозно увеличение на продажбите и в САЩ. Основна роля за това ще играе развитието на технологии за разработка и производство на нови батерии, които се изполват за електрифициране на автомобилите.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #3
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Рязкото увеличение на търсенето на хибриди се дължи на техния по-нисък разход на гориво..."Това не може да е истина. Ей ся ще се появи оня с ТDI-то и ще ви обясни, че от дизела по-икономично и бързо няма. Неговото даже му връща горивото и никога не се чупи. Само консумативи сменя завалията. А истината е в хибридите на този етап. По-евтини са вече и от дизелите, имаш нисък разход, не те интересува зареждане на батерията, решаваш да тръгнеш надалече и тръгваш без претеснения.
  • #2
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Поредните платени глупости
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Този ( преди 6 години )
    А на електромобили дали ще е само 2 пъти?