IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пазарът на хибриди ще се увеличи два пъти за 5 години

Очаква се общата стойност на автомобилите с този тип задвижване през 2022 г. да достигне 41 млрд. долара

Пазарът на хибриди ще се увеличи два пъти за 5 години

Докрад, публикуван от изданието Markets and Markets, разкрива как ще се промени стойността на световния пазар на хибридни автомобили.

Пазарът на хибридни автомобили бе оценен на 41 млрд. долара през 2022 г.

Базирайки се на собственоото си проучване, изданието предвижда, че общата цена на пазара на този тип машини до 2022 г. ще скочи повече от 2 пъти в сравнение с 2016 г. Тогава той е бил 18,88 млрд. долара, а след 5 години ще е 41 млрд. долара. Рязкото увеличение на търсенето на хибриди се дължи на техния по-нисък разход на гориво, както и на по-малкото вредни емисии, които тези автомобили отделят.

Най-големите пазари на хибридни модели през следващите години отново ще бъдат Япония и Китай, но се очаква сериозно увеличение на продажбите и в САЩ. Основна роля за това ще играе развитието на технологии за разработка и производство на нови батерии, които се изполват за електрифициране на автомобилите.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #13
    4 rate up comment 6 rate down comment
    киро японеца ( преди 6 години )
    в япония ни е през кypо за екологията...Ем дизел бичи, ем АЕЦ трови!Да живее императорО!
  • #12
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Jiko ( преди 6 години )
    Точно така,тази електрификация се налага от правителствата и ЕС като цяло,след 2020г ще има евро 7(90г/км),след 2024 ще има евро 8(70г/км) и т.н.,докато не се стигне до 0г/км.Ако не бяха тези стотици милиони евро глоби за непокриващите тези изисквания надали електрификацията щеше да навлиза толкова бързо.Факт!
  • #11
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ще се увеличи, да. Но не защото хората харесват хибриди, а защото няма да имат избор.
  • #10
    5 rate up comment 7 rate down comment
    дали? ( преди 6 години )
    Независимо от Дизелгейт германският автомобилен концерн Volkswagen ще заложи в Япония на дизела.Дизеловият пазар в Япония се разширява, заяви Тил Шиир, ръководител на Volkswagen Group Japan KK, пред DPA по време на Tokyo Motor Show.Със серията Passat с TDI задвижване в началото на следващата година VW ще представи за първи път подобен мотор в Япония. Японското правителство подкрепя такива двигатели и предоставя данъчни стимули, пояснява Юрген Щакман, президент по маркетинга и продажбите за марката VW. В момента около 50 на сто от всички внесени автомобили в Япония са с дизелови двигатели, поясни той.Правителството тук не залага на технологични регулации, а само на целите, които иска да постигне - ниска консумация и ниски емисии", казва Щакман. И ние се справяме много добре с нашите двигатели от Евро 6".В допълнение VW пуска още няколко нови модела в Япония: електрическият E-Golf и plug-in хибридната технология в Golf GTE и Passat GTE.
  • #9
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Напротив - точно Тойотите са и даже обявения разход е горе/долу реален, за разлика от други :)
  • #8
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Roadrunner ( преди 6 години )
    Колко да не са икономични - 5.5 на 100 е разходът на грийнтакси в повечето, които съм се возил.3 на сто няма да стигне.Аз пък искам да ми сложат 150 коня двигател за извънграда, плюс 30ина електрически да си цъкам из задръстванията
  • #7
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На тази снимка виждам , че ако нещо се обърка при зареждане една искра появила се от статично електричество или от влага превръща хибрида във факла.
  • #6
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Значи първо - общият брой на електрическите и хибридните в световен мащаб е около 2 милиона - само VW (да ядосам анонимниците) произвежда по 10 млн конвенционални ГОДИШНО. И второ приятел с Lexus RX35h 18 на 100 му маа, вярно 2011та ама видя се в чудо човека с тая хибридна икономия :)
  • #5
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дано ги направят по-икономични, защото тойотите не са.
  • #4
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    до първия анонименБи ли ни светнал кой ги плаща?Виж, ако беше за дезелите е ясно кой. Толкова години ни облъчваха, че от нафтовата печка по-убаво нема. Сега обаче всичи произвеждат хибриди и всеки се натиска да отхапе парче от баницата. За сега само ня корейците им се отдава, а вурстовете вместо баница са захапали покривката на масата и дъвчат ли дъвчат, чудейки се защо е толкова жилава тази баница...