IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Dacia искат премахване на безсмислените технологии

Румънската марка популяризира по-семпъл подход към живота

В Dacia искат премахване на безсмислените технологии

Изследване на румънската марка на Renault – Dacia, проведено във Великобритания, даде интересни резултати за това каква информация получават водачите от автомобила. Оказва се, че над 70% от участвалите в изследването не разпознават основни показания и предупреждения, които се появяват на арматурното табло на автомобила им.

Dacia: Безсмислените технологии объркват хората

Това изследване допълва инициативата на Dacia за премахване на т.нар. „безсмислени технологии” не само от автомобилите, тъй като не реално не помагат на хората. Според тезата на румънците, по-семплият подход към живота изобщо, ще направи хората по-щастливи. 84% от участвалите в изследването 2000 британци признават, че понякога технологиите само ги объркват, вместо да им помагат.

Един на всеки пет души е заявил, че притежава три или повече кухненски уреда, които са му твърде сложни за употреба и по тази причина прашасват някъде в килера му. 6% пък са заявили, че са стояли твърде дълго на светофара, тъй като не са успели да се справят с бутоните, които трябва да натиснат, за да светне зелено за пешеходците.

След резултатите от изследването шефката на Dacia Великобритания Луис О’Съливан заяви, че марката предлага на клиентите само технологиите, от които те наистина имат нужда, а така не им се налага и да плащат повече за колата, която поръчват.

На Острова обаче базовата версия на Dacia Sandero се предлага за 5185 лири, но в серийното оборудване не попада и радио.

Снимка: Dacia

Тагове: dacia
0 от 500
  • #6
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Стъно ( преди 6 години )
    Колега Vesko84.Когато автомобилът ти започне да разпознава пътните знаци и пътуваш 8-9 часа Варна - София през В.Търново ще си първия, който ще го закара на ****ната си...
  • #5
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    дошо пак няма пари за хапчета и си излива помията по насжалък хейтър !
  • #4
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    тея копират от фолк с ваген май.помня като пуснаха онова недоразумение ъп с голи ламарини по вратите на което жапката беше екстра. помните ли го. имаше дори статия тук. направо нямам думи до къде стигат алчните меринджеи.
  • #3
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    по принцип са прави но само по принцип.хубаво е да си избирш но някик си не върви да ти обявяват цена за гола като пушка кола само с гуми и кормило и без радио дори. все пак сме 21 в. и тези чалъми са за миналия век. та дори и тогава ладите и москвичите вървяха с радио.колкото до тумпературата на антифриза това е важно. за тези които нищо не разбират естествено не е но повярвайте важно е. който има поне малко понятие от коли и двигатели ще разбере за какво иде реч.
  • #2
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Vesko84 ( преди 6 години )
    Уникални са тези Меринджей в това да обърнат един недостатък на автомобила в негово предимство. Вече всички марки имат опции за автоматично спиране при засичане на препятствие, разпознаване на пътни знаци и т.н. (например Тойото Корола, Шкода Октавия), но Дачия, видиш ли, ни искат да затормозяват шофьорите. Ами да го предложат като опция поне :)
  • #1
    3 rate up comment 17 rate down comment
    хладилника ( преди 6 години )
    ти пък с тая температура на антифриза, какво успя да направиш?Като знаеш колко градуса е, дали спиш по-спокойно?Ако си тръгнал от А и искаш да идеш в Б, няма значение какво показва стрелката... Караш и докъдето стигне! Има си ecu bcu и т.н. нека там се смята, прави, струва... Ако става нещо от колата - ОК и газ, Ако не става - зарязваш в сервиз/надин и т'ва е!По-лесен живот!