IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

PSA започва с масовите уволнения в Opel

Първите съкращения ще засегнат 400 служители на Vauxhall

PSA започва с масовите уволнения в Opel

Новият собственик на компаниите Opel и Vaxhall – френският алианс PSA Peugeot-Citoen, започва програма по реорганизация на производството. Първите, които ще пострадат от нея, са служители на Vauxhall, съобщава Autocar.

PSA започва с масовите уволнения в Opel

Според информацията, 400 работници от британския завод ще бъдат уволнени още в началото на 2018 г. В предприятието в Чешир се сглобява моделът Vauxhall Astra, чиито продажби спадат. Впрочем, отчита се не само намаляване на интереса към този автомобил, но и към останалите машини от сегмента.

За да оптимизират производството, французите са решили заводът в Чешир да премине от две на една смени. По този начин около 400 служителите на предприятието ще останат без работа, а броят на работниците в завода ще бъде намален на 1400 души.

Очаква се съкращения да има и в други заводи на Opel, след като моделите на германския производител преминат на шасита и двигатели на PSA. Не се изключва възможността някои от предприятията в Германия дори да бъдат закрити.

Снимка: Aitoevolution
 

Тагове: opel psa vauxhall
0 от 500
  • #2
    22 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И как ВАГ развиват всичките си марки, унищожиха разработките на Шкода, дадоха им техни двигатели и платформи, унищожиха разработките на Ламборгини, направиха ги бързи Аудита, сляха Скания с посредствените МАН-ове. Във всеки концерн е едно и също.
  • #1
    10 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Придобиха конглокента си сега може да го унищожат да не им пречи ... това да не е Фолцваген да развива всичките си марки