IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Базовият Mercedes-Benz C-Class получава 1,3-литров мотор

Тази версия на модела засега ще се предлага на китайския пазар

Базовият Mercedes-Benz C-Class получава 1,3-литров мотор

Концернът Daimler готви излизането на пазара на обновения Mercedes-Benz C-Class, като това ще стане през пролетта на 2018 г. Една от новостите при модела ще бъде в базовата му версия, която ще получи 1,3-литров бензинов двигател, съобщава Autoreview.

Базовият Mercedes-Benz C-Class получава 1,3-литров мотор

Изданието се позовава на сертифкационни документи, подготвени от партньора на Daimler в Китай – компанията Beijing Benz, в чиито заводи се произвеждат модели на Mercedes-Benz за местния пазар. Известно е, че новият мотор ще има турбокомпресор, но липсват каквито и да е други подробности за агрегата.

В момента базовата версия на C-Class за Китай – Mercedes C180 е оборудвана с турбомотор M274 с обем 1,6 литра, развиващ 156 к.с. За Европа се предлага модификация C160, при която двигателят е дефорсиран до 129 к.с. В компанията са принудени да предприемат подобен ход, тъй като в Китай данъците и таксите за коли с агрегати с обем между 1,0 и 1,5 литра са 3%, докато за тези от 1,5 до 2,0 литра – 5%. Това най-вероятно означава, че тази версия ще се продава само на най-големия пазар в света.

Трябва да се отбележи, че Mercedes е предлагал модели с 1,3-литрови двигатели още преди Втората световна война. Това е компактния Mercedes-Benz 130 (W23). В съвременната история на марката най-малкият мотор е 1,4-литров атмосферен, който при първото поколение на A-Class развиваше 82 к.с. В сегашната гама има и 1,5-литров турбодизел (75-110 к.с.), който е производство на Renault и се поставя на A-Class, B-Class, CLA, GLA и на товарния Citan.

Снимка: Mercedes-Benz
 

Тагове: mercedes-benz c-class
0 от 500