IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes увеличава разликата пред BMW и Audi

Компанията записва ръст от 12% при продажбите от началото на годината

Mercedes увеличава разликата пред BMW и Audi

Компанията Mercedes-Benz увеличава разликата си при производителите на премиум-автомобили пред конкурентите си BMW и Audi. Това се дължи на успешното представяне на E-Class, както и добрите продажби на SUV-моделите на марката, съобщава Automotive News.

Mercedes увеличава разликата пред BMW и Audi

За първите 9 месеца на година концернът Daimler е продал 1,72 млн. нови коли, като ръстът е с 12%. В същото време BMW записва увеличение с 3,9%, а резултат е 1,45 млн. реализирани нови коли на пазара. При Audi също има ръст – с 2,0, като за този период са продадени 1,38 млн. единици.

Mercedes-Benz отне първото място на BMW при производителите на луксозни коли през 2016 г., след като значително разшири моделната си гама. Само за септември ръстът на продажби е с 15% в сравнение със същия период на 2016 г. Любопитното е, че с 21% са увеличени резултатите при купетата, кабриолетите и роудстърите.

На свой ред от BMW обясниха, че през миналия месец продажбите са паднали, тъй като клиентите очакват новото поколение на X3. Баварците се надяват и на успешно представяне на новите X7 и 8-Series. В компанията залагат сериозно и на инвестициите в електромобили и системи за автономно управление.

В Audi пък се забелязва стабилизиране на продажбите след скандалите около манипулираните дизелови двигатели на концерна Volkswagen, както и проблемите с китайските дилъри. През септември марката записва ръст от 2,7%, като на някои пазари – Мексико и Бразилия, той е над 10%.

Снимка: Mercedes-Benz
 

Тагове: mercedes-benz
0 от 500