IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes увеличава разликата пред BMW и Audi

Компанията записва ръст от 12% при продажбите от началото на годината

Mercedes увеличава разликата пред BMW и Audi

Компанията Mercedes-Benz увеличава разликата си при производителите на премиум-автомобили пред конкурентите си BMW и Audi. Това се дължи на успешното представяне на E-Class, както и добрите продажби на SUV-моделите на марката, съобщава Automotive News.

Mercedes увеличава разликата пред BMW и Audi

За първите 9 месеца на година концернът Daimler е продал 1,72 млн. нови коли, като ръстът е с 12%. В същото време BMW записва увеличение с 3,9%, а резултат е 1,45 млн. реализирани нови коли на пазара. При Audi също има ръст – с 2,0, като за този период са продадени 1,38 млн. единици.

Mercedes-Benz отне първото място на BMW при производителите на луксозни коли през 2016 г., след като значително разшири моделната си гама. Само за септември ръстът на продажби е с 15% в сравнение със същия период на 2016 г. Любопитното е, че с 21% са увеличени резултатите при купетата, кабриолетите и роудстърите.

На свой ред от BMW обясниха, че през миналия месец продажбите са паднали, тъй като клиентите очакват новото поколение на X3. Баварците се надяват и на успешно представяне на новите X7 и 8-Series. В компанията залагат сериозно и на инвестициите в електромобили и системи за автономно управление.

В Audi пък се забелязва стабилизиране на продажбите след скандалите около манипулираните дизелови двигатели на концерна Volkswagen, както и проблемите с китайските дилъри. През септември марката записва ръст от 2,7%, като на някои пазари – Мексико и Бразилия, той е над 10%.

Снимка: Mercedes-Benz
 

Тагове: mercedes-benz
0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ДО v-1 ( преди 6 години )
    Прочети добре моя пост и виж колко бр. коли съм написал / 1800000 / а в този линк който даваш не са раздробени по видове. Потърси още малко и виж резултатите по видове / камиони,бусове, автобуси... /към 09.2017. Сам си противоречиш в двата си поста.
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    @Георги: няма как в Германия E-класата да е на 15-то място защото всяко второ такси и фирмена кола в Германия е Е200. Тези модификации по правило са с най-постния салон и екстериор, дори често са и с ръчни скорости. Иначе една добре оборудвана Е-класа Авангард с интериор Designo направо си лъха на S-класа и Ролс Ройс отвътре, и е класа над пета серия.
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Georgi ( преди 6 години )
    Тука трябва да се въведе ограничение за възраст и IQ, и лафове като: Бенца е краля, Мерцедеса е супер як и подобни ще останат в историята. За миналия месец в Германия по регистрации: Е класата на 15то място, БМВ 5 на 4то, като Мерцедес продължават масово да продват моделите си с ограничено количество двигатели. Имат връх в продажбите от промяната на екстериора, но той няма да продължи вечно, а мултимедията им продължава да е зле, който може, да влезе и да чете в motor talk коментарите.
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    ДА А1 ( преди 6 години )
    Абсолютно съм съгласен с теб. В официалния журнал на Benz са продали 1163248 бр.леки автомобили, а BMW 1537497 бр. Тук не са включени останалите марки. Сръвнението е само и единствено м/ду двете марки. Иначе само за протокола Mini - 271394, Rolls Royce - 2343, забележете BMW electrified - 68687. и BMW motorrad 127818. Е ако Мерцедес така се провъзгласява за 1. Иначе екстериора на Мерцедес в последно време е доста добре,но интериорно не ме кефи.
  • #12
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Според мен външният им дизайн е ок, но къде видя убийствен интериор?Качвал ли си се в нов мерцедес? изглежда добре от около 5 метра... Според мен вътрешният дизайн е пълна трагедия, изглежда, все едно фиат внезапно са решили да правят луксозни автомобили
  • #11
    6 rate up comment 5 rate down comment
    А1 ( преди 6 години )
    Добре, нещо не мога да схвана. Защо обявяват резултатите на Daimler (а не на Mercedes Benz)в която влизат автомобили, камиони, бусове... и Smart а на BMW и Audi им сравняват бройките само като самостоятелни марки? За сравнени BMW Group за този период са продали над 2000000 единици ( може да се провери в официалния журнал), а Daimler малко над 1800000 единици. По същия начин се провъзгласиха за премиум марка миналата година, да ама не!!!
  • #10
    12 rate up comment 7 rate down comment
    С 2 думи .. ( преди 6 години )
    нещата си дойдоха на място! Мерц е краля а БМВ и Ауди се боричкат за неква си псевдоспортна лимузина.
  • #9
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма такива филми младеж, всичко е Фолксваген!Няма Ауди, няма Порше а ввече и Бентли
  • #8
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Някои технологии се разработват от инженерите на Ауди, някои от тези на VW. Ако си вземеш голямо Ауди с 3.0-литров и нагоре двигател, си взимаш Ауди. Ако си вземеш А3 с 1.2-литров бензин, си взимаш VW на надута цена.
  • #7
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Ама те и Хуйдай имат премиум марка - Дженезис. Според теб, премиум ли е, като 80% от нея са части, проектирани за Хуйдай? Може би Кайен или Q7 са премиум? Ама от където и да ги погледнеш са си над 90% Гоуемио Гоуф:))) Дори дръжките на вратите им са еднакви.