IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Tesla започнаха масови съкращения

Само за седмица над 400 служителите на компанията останаха без работа

В Tesla започнаха масови съкращения

Затрудненията, които изпитва Tesla Motors през последните месеци, принудиха компанията да започне сериозни съкращения на персонала си. Уволнени са не само работници, но и част от мениджърите, съобщава The Mercury News.

В Tesla започнаха масови съкращения

Според информацията, само за седмица са били освободени между 400 и 700 служители. Между тях има и  такива, които работят по проектите на компанията SolarCity, придобита от Илон Мъск прези миналата година.

Един от останалите без работа мениджъри разкрива, че за предстоящите уволнения се е знаело от няколко месеца, но сега те вече са факт. Бившият служител на Tesla разкрива, че самият той е получавал само високи оценки за работата си, но въпреки това е попаднал сред съкратените.

Представител на Tesla потвърди за съкращенията, но не пожела да уточни техния брой. Според обяснението, причината за намаляването на персонала не се дължат на лоша работа, а на проблемите, които в последно време изпитва компанията.

Само преди дни стана ясно, че производителят на елекромобили изостава сериозно от графика за производство на най-новата си кола – Model 3. Те бяха обяснени със затруднения по пренастройване на производствените линии в заводите на компанията.

Снимка: Tesla Motors

Тагове: tesla motors
0 от 500
  • #6
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Малко радост и надежда и за злобарчетата то щото субсидии има само за Тесла сега се надявайте да уволнят другите +32000 служители
  • #5
    9 rate up comment 5 rate down comment
    хаа ( преди 6 години )
    Мъско-теслътъ освен субсидии нали си издейства през правителството другите дилъри ДВГ дая му плащат проценти че не продават ел турлейте в дилършипите си.И оттам пак смуче балоня..и надува..хитрец е балонаджията.
  • #4
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    И кво са виновни те, че илончо не може да произведе нищо а само цуца събсидии? Вашта е докато Свети Илон копа дъното да викате кой ми такова в гащите ;)
  • #3
    17 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Краят е близо, мъката няма до продължи още дълго...
  • #2
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Шейх Илюминат ( преди 6 години )
    Петролната мафия пак уби електромобила.
  • #1
    8 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Къде е балонаджията с ТеДеИ-то да надуе отново балона на Тесла, който щял да се спука скоро. Нека този път малко по-подробно да го обясни. Ще бъде интересно. Очаквам с нетърпение да чета глупостите му. Развеселяват ме много повече от който и да е друг кл0ун. Абе циркаджийче от класа си е ншето ВАГ-фенче.