IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Напрежението между Skoda и Volkswagen не намалява

Чешкият производител открива нови работни места, вместо да изнася производство в Германия

Напрежението между Skoda и Volkswagen не намалява

Само преди дни се появиха твърдения, че във Volkswagen Group има сериозно напрежение, което се дължи на успешното представяне на марката Skoda. Проблемът явно се задълбочава, след като чешката компания обяви, че открива нови работни местна в заводите си, вместо да изнесе част от производството в Германия, съобщава Reuters.

Напрежението между Skoda и Volkswagen не намалява

В момента предприятията на Skoda в Чехия са свръхнатоварени и мениджърите на Volkswagen се надяваха да се възползват от успеха на марката, като съсредоточат част от производството на нейни модели в Германия. По този начин чехите ще трябва да плащат и повече за технологиите на концерна, които използват.

Изпълнителният директор на Skoda Бернхард Майер обаче заяви, че „Чехия си остава домът на Skoda и компанията вече е отворила допълнителни работни места в своите заводи, за да отговори на търсенето на нейните модели”.

„В момента Skoda работи на ръба на своя капацитет и това е доказателство, че нашата стратегия работи. Факт е, че не можем да покрием световното търсене само с продукцията на нашите заводи и затова търсим нови производствени мощности”, обясни Майер.

Само през последните няколко месеца компанията е наела допълнителни 3000 работници и планира да назначи още, за да покрие търсенето. Вече се водят преговори със синдикатите, като на последната среща е присъствал и премиерът на Чехия – Бохуслав Суботка. Той е бил уверен от ръководството на Skoda, че няма опасност производството да бъде изнесено в друга държава и по този начин да се стигне до закриване на работни места.

Печалбата на Skoda за миналата година е 8,7%, докато този на Volkswagen e 1,8%. Чешката компания е вторият най-успешен производител в германския концерн след компанията Porsche.

Снимка: Skoda

Тагове: skoda vw group
0 от 500
  • #4
    14 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да спрат да дават технологии да ги видим тогава колко ще отворени чехите! Защото едно е да ползваш готов продукт друго е да разработващ продукта от 0. Не съм фен на ВАГ групата като цяло, но тава да не се окаже един добре обмислен план във времето срещу Vw, защото реално шкода може да ги срине. Vw са притиснати яко във ъгъла за момента.
  • #3
    23 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако не се лъжа всички 1.2 и 1.4 ТСИ двигатели и съответните им скоростни кутии се правят от Шкода за целия ВАГ.
  • #2
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Навуходоносор ( преди 6 години )
    Айде, Шкода, време е да разчупиш хомота на ВФ !
  • #1
    39 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Поредното доказателство, че в Източна Европа хората не са нито по-глупави нито по-некадърни, просто на запад си ни използват.