IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Напрежението между Skoda и Volkswagen не намалява

Чешкият производител открива нови работни места, вместо да изнася производство в Германия

Напрежението между Skoda и Volkswagen не намалява

Само преди дни се появиха твърдения, че във Volkswagen Group има сериозно напрежение, което се дължи на успешното представяне на марката Skoda. Проблемът явно се задълбочава, след като чешката компания обяви, че открива нови работни местна в заводите си, вместо да изнесе част от производството в Германия, съобщава Reuters.

Напрежението между Skoda и Volkswagen не намалява

В момента предприятията на Skoda в Чехия са свръхнатоварени и мениджърите на Volkswagen се надяваха да се възползват от успеха на марката, като съсредоточат част от производството на нейни модели в Германия. По този начин чехите ще трябва да плащат и повече за технологиите на концерна, които използват.

Изпълнителният директор на Skoda Бернхард Майер обаче заяви, че „Чехия си остава домът на Skoda и компанията вече е отворила допълнителни работни места в своите заводи, за да отговори на търсенето на нейните модели”.

„В момента Skoda работи на ръба на своя капацитет и това е доказателство, че нашата стратегия работи. Факт е, че не можем да покрием световното търсене само с продукцията на нашите заводи и затова търсим нови производствени мощности”, обясни Майер.

Само през последните няколко месеца компанията е наела допълнителни 3000 работници и планира да назначи още, за да покрие търсенето. Вече се водят преговори със синдикатите, като на последната среща е присъствал и премиерът на Чехия – Бохуслав Суботка. Той е бил уверен от ръководството на Skoda, че няма опасност производството да бъде изнесено в друга държава и по този начин да се стигне до закриване на работни места.

Печалбата на Skoda за миналата година е 8,7%, докато този на Volkswagen e 1,8%. Чешката компания е вторият най-успешен производител в германския концерн след компанията Porsche.

Снимка: Skoda

Тагове: skoda vw group
0 от 500
  • #14
    6 rate up comment 3 rate down comment
    VooDoo ( преди 6 години )
    Само дето Чехия не е в Източна Европа
  • #13
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дааа това с билетчето е голяма драма за чужденците в Прага - купува се само от автомат със стотинки а чужденец трудно намира стотинки със стъпването на летището, Отделно че там някой да знае английски е чудо дори на летището
  • #12
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Ауто билд за 2 лева ( преди 6 години )
    Не случайно Хитлер изнесе голяма част от оръжейното производство в Чехия.Въпреки, че Шкода се сглобява от "отпадъците" на ВАГ, бранда защити нишата на по-бедните.Сега проблема е типично ЕС-аджийски-разпределение паричните потоци и благата, който проблем е основен за така наречената "обединена" Европа.И драги не печалбата(която има парична стойност), а маржа(печалба към приходи) е 8.7 %. Марж от 1.8 % е ПРИТИСНИТЕЛЕН!!!
  • #11
    7 rate up comment 5 rate down comment
    куглокуку ( преди 6 години )
    кво напрежение , кви 5лв. гнусен PR.Шкода на кого беше собственост? не са казали не са ги порязали.
  • #10
    8 rate up comment 5 rate down comment
    do 2 ( преди 6 години )
    Отиди в Русия, там няма да те използват.
  • #9
    37 rate up comment 2 rate down comment
    Край ( преди 6 години )
    Чехите са супер. Няма как да паркирате по тротоарите, да пиете бира из градинките, да си пускате кучетата да сер ат навсякъде, да не си боядисвате сградите и да искате да сме като тях. ЧИПА е друг.
  • #8
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Стига сте мрънкали. Направете нещо вие.
  • #7
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    Така е, само че в тези държави като ги хванат за корупция повечето влизат в затвора, за разлика от скъпата Родина, където стават политици, а журналята ни ги издигат в култ едва ли не, зашото са откраднали!
  • #6
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да ние не можем да се мерим с Чехите, но примерно едни Гърци, Португалци, Сициянци които се водят от старите европейски държави, са с по-висок стандарт от нашия, а и те са мързеливи и корумпирани не по-малко от нас.
  • #5
    55 rate up comment 4 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    "Поредното доказателство, че в Източна Европа хората не са нито по-глупави нито по-некадърни, просто на запад си ни използват."За съжеление Чехия и Словакия са доста по на запад от Източна Европа която визираш! Ако си ходил в тези две държави, просто не можеш да не забележиш голямата разлика с БГ например. Нашите политици за последните 25 години убиха образованието, чалгата и мутрафонския начин на живот станаха стнадарт, и сега се чудим защо ни е "лош мат'ряла"!