IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизелите ще спечелят изборите в Австрия

В същото време всички партии искат по-екологична икономика

Дизелите ще спечелят изборите в Австрия

Бъдещето за дизеловите автомобили в Европа може и да изглежда по-светло след 15 октомври, когато са парламентарните избори в Австрия. Икономиката на страната е сериозно свързана с дизеловите возила, напомни Automotive News.

Дизелите ще спечелят изборите в Австрия

Над 300 000 човека работят за автомобилната индустрия, а почти 60% от автомобилите в страната са дизели. Националистическата Партия на свободата вече обяви, че планира да наложи вето на всякакви ограничения на дизелите до 2050 г. и според последните проучвания, партията има повече от сериозен шанс да е част от бъдещата управляваща коалиция.

„Партията залага на твърдението, че градските елити не позволяват на обикновените хора да си живеят живота както са свикнали. Дебатът тук е близък до този в Щатите за притежаване на оръжие”, обясни Кристоф Хофинер, директор на института SORA, който се занимава с проучване на общественото мнение.

За разлика от много други развити европейски държави, в Австрия все още не са приети каквито и да са ограничения спрямо дизеловите автомобили.

Австрия е богата на водни ресурси и произвежда над три четвърти от енергията си от възобновяеми източници, като всички партии, участващи в изборите искат икономиката на страната да става все по-екологична. Все още обаче явно не е намерен удачен начин да се лансират електромобилите, които един ден ще заместят така обичаните от австрийците дизели.

0 от 500