IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизелите ще спечелят изборите в Австрия

В същото време всички партии искат по-екологична икономика

Дизелите ще спечелят изборите в Австрия

Бъдещето за дизеловите автомобили в Европа може и да изглежда по-светло след 15 октомври, когато са парламентарните избори в Австрия. Икономиката на страната е сериозно свързана с дизеловите возила, напомни Automotive News.

Дизелите ще спечелят изборите в Австрия

Над 300 000 човека работят за автомобилната индустрия, а почти 60% от автомобилите в страната са дизели. Националистическата Партия на свободата вече обяви, че планира да наложи вето на всякакви ограничения на дизелите до 2050 г. и според последните проучвания, партията има повече от сериозен шанс да е част от бъдещата управляваща коалиция.

„Партията залага на твърдението, че градските елити не позволяват на обикновените хора да си живеят живота както са свикнали. Дебатът тук е близък до този в Щатите за притежаване на оръжие”, обясни Кристоф Хофинер, директор на института SORA, който се занимава с проучване на общественото мнение.

За разлика от много други развити европейски държави, в Австрия все още не са приети каквито и да са ограничения спрямо дизеловите автомобили.

Австрия е богата на водни ресурси и произвежда над три четвърти от енергията си от възобновяеми източници, като всички партии, участващи в изборите искат икономиката на страната да става все по-екологична. Все още обаче явно не е намерен удачен начин да се лансират електромобилите, които един ден ще заместят така обичаните от австрийците дизели.

0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Оставете го ВАГ-гинала тинтири да ви развива мал0умните си теории колко неекологични били електричките, а лубимите му Гоуфове кшлко са еко. Особено нафтовите пречистват въздуха. Уж фен на немците, а нищо не знае за тях. Даже 3 акъл нема да пров1ри от къде им идва ел.енергията. Ще му кажа, че немците горят битшвите отпадъци под високш нилягане и чрез специални способи.Не само нямат депа за отпадъци но и извличат от тях много енергия електрическа и топлинна.
  • #14
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За кво спорите ? Най - екологични и технологични са Тойотите, дет ги карат само професори.
  • #13
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тинтири,ВАГ-инал прЗд с ТеДеИ, разбрахме ти кривите сметки, че са криви, като кyxaта хpaлупа на раменете ти.Карай си нафтовата печка и престани да тролиш мислейки си, че си еко! Електричките и 100 пъти повече да замърсяват е все тая, защото не го правят там където живеят хора, докато ти смърдиш с нафтовия тракалник навсякъде, където има хора. Разбираш ли разликата или си толкова ***, като ***, че все още не можеш? А петрола докато го извадят,преработят и ти го дакарат колко се замърсява бе оли?
  • #12
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тинтири,*** прЗд с ТеДеИ, разбрахме ти кривите сметки, че са криви, като кyxaта хpaлупа на раменете ти. Карай си нафтовата печка и престани да тролиш мислейки си, че си еко! Електричките и 100 пъти повече да замърсяват е все тая, защото не го правят там където живеят хора, докато ти смърдиш с нафтовия тракалник навсякъде, където има хора. Разбираш ли разликата или си толкова ***, като ***, че все още не можеш? А петрола докато го извадят,преработят и ти го дакарат колко се замърсява бе оли?
  • #11
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    С други думи товята екологична Тесла произвежда 152 грама СО2 на 100 докато един бензинов голф има около 120 - и това е на панагон на едни 17.5 тона СО2, които са резултат само от производството на батериитеДа езика ми е жаргонен за да може и най-глупавия да разбере, че електрическите каруци НЕ СА РЕШЕНИЕТО, даже напротив носят повече проблемиАре сега ходи да се срамуваш и не дращи глупости!
  • #10
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Анонимен: Айде сега направи ощее една справка за същата тази Германия и ще откриеш че 40% от електроенергията и идва от Въглищни централи Смятай сам: Средния разход на електричка е около 20кВ на 100 тоест в богата и развита Германия 8 от тези 20 кВ идва от фосилни горива. Цитирам по спомен за тези 8 кВ ел. енергия се нуждаеш от 6.4 кг въглища (качествени иначе и повече) а 6.4 кг въглища произвеждат 15.2 кг СО2 да не говорим за азотните съединения и сажди. С дру
  • #9
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Отделно, защо не изчислиш каква енергия се консумира за да ни стигне бензина или нафтата до бензиностанцията? Та тогава да се грижиш за ел.колите.
  • #8
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много си далеч от истината,въпреки уличния речник, липсата на задълбочена мисловна дейност и ината за отстояване на анти-логичното ти твърдение. Направих справка. В една Германия, тоест глезлъовците,както ги наричаш ти,защото станаха едни от най-големите пропагандатори на ел.автомобилите, електрическата енергия се получава от ВЕИ около 55-58%. Тоест ел.енергията повече от половината идва от ВЕИ!
  • #7
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха, само където електричка като Тесла или Нисан Лийф можеш да ги гледаш само от трамвая! А дизели и за 500 лева може да си купиш. И дизела пуши,трака,вибрира,набира по-бавно от електричка с аналогична мощност. Дизела КПД 40%, електричка КПД 95%. Колко трябва да нямаш мозък в главата за да предпочетеш допотопен двигател пред модерна и безшумна електричка с нулеви емисии?! Направо някои хора ме изумяват с анти-логичното си мислене.
  • #6
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "По същата причина Швейцария е една от най-чистите държави в света с най-голяма продължителност на живота и най-висок стандарт. Градовете там всяка година окупират първите места в класацията за най-добро място за живеене" Хаха, бати тъпия виц. За н-та поредна година Виена е най добрия град за живеене. Явно за Австрия си гледал само по картинки!