IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Дизелите ще спечелят изборите в Австрия

В същото време всички партии искат по-екологична икономика

Дизелите ще спечелят изборите в Австрия

Бъдещето за дизеловите автомобили в Европа може и да изглежда по-светло след 15 октомври, когато са парламентарните избори в Австрия. Икономиката на страната е сериозно свързана с дизеловите возила, напомни Automotive News.

Дизелите ще спечелят изборите в Австрия

Над 300 000 човека работят за автомобилната индустрия, а почти 60% от автомобилите в страната са дизели. Националистическата Партия на свободата вече обяви, че планира да наложи вето на всякакви ограничения на дизелите до 2050 г. и според последните проучвания, партията има повече от сериозен шанс да е част от бъдещата управляваща коалиция.

„Партията залага на твърдението, че градските елити не позволяват на обикновените хора да си живеят живота както са свикнали. Дебатът тук е близък до този в Щатите за притежаване на оръжие”, обясни Кристоф Хофинер, директор на института SORA, който се занимава с проучване на общественото мнение.

За разлика от много други развити европейски държави, в Австрия все още не са приети каквито и да са ограничения спрямо дизеловите автомобили.

Австрия е богата на водни ресурси и произвежда над три четвърти от енергията си от възобновяеми източници, като всички партии, участващи в изборите искат икономиката на страната да става все по-екологична. Все още обаче явно не е намерен удачен начин да се лансират електромобилите, които един ден ще заместят така обичаните от австрийците дизели.

0 от 500
 • #18
  1 rate up comment 2 rate down comment
  Анонимен ( преди 2 години )
  Оставете го ВАГ-гинала тинтири да ви развива мал0умните си теории колко неекологични били електричките, а лубимите му Гоуфове кшлко са еко. Особено нафтовите пречистват въздуха. Уж фен на немците, а нищо не знае за тях. Даже 3 акъл нема да пров1ри от къде им идва ел.енергията. Ще му кажа, че немците горят битшвите отпадъци под високш нилягане и чрез специални способи.Не само нямат депа за отпадъци но и извличат от тях много енергия електрическа и топлинна.
 • #17
  2 rate up comment 2 rate down comment
  Анонимен ( преди 2 години )
  За кво спорите ? Най - екологични и технологични са Тойотите, дет ги карат само професори.
 • #16
  4 rate up comment 1 rate down comment
  Минтирит ( преди 2 години )
  "Айде сега направи още е една справка за същата тази Германия и ще откриеш че 40% от електроенергията и идва от Въглищни централи " Ти правиш ли въобще разлика между ТЕЦ и централа на въглища? Голяма част от ТЕЦ в Германия се захранват с газ, намират се до градовете и ги захранват с гореща вода, която е два пъти повече като енергия, от тока който се произвежда . АЕЦ Козлодуй, има подобно КПД и за производството на 2GW ток, отделя 4GW топлинa, която изхвърля, защото сме много умни.
 • #15
  5 rate up comment 1 rate down comment
  Минтирит ( преди 2 години )
  "С други думи товята екологична Тесла произвежда 152 грама СО2 на 100 докато един бензинов голф има около 120 - и това е на панагон на едни 17.5 тона СО2, които са резултат само от производството на батериите" Тези 120 грама голфа ги отделя на километър, ако сметнеш и за него за 100 километра, голфа ще отдели 12 килограма, спрямо 150 грама за Тесла. Значи по твои сметки голфа отделя 80 пъти повече емисии. Tesla захранва фабриката за батерии със 100% ВЕИ. Произвежда половината батерии в света.
 • #14
  5 rate up comment 3 rate down comment
  Минтирит ( преди 2 години )
  За рафинирането на 1литър гориво се изразходват 2 киловатчаса електроенергия. Тази енергия е достатъчна за директно задвижване на електромобилите. Ако този литър не се произведе, а с енергията се зареди директно електромобил, нито ще са ни необходими допълнителни мощности, като в същото време горивото няма да бъде изгорено за да отдели вредни емисии. По този начин ще се подобри екологичната обстановка.
 • #13
  4 rate up comment 6 rate down comment
  Анонимен ( преди 2 години )
  Тинтири, ВАГ-инал прЗд с ТеДеИ, разбрахме ти кривите сметки, че са криви, като кyxaта хpaлупа на раменете ти.Карай си нафтовата печка и престани да тролиш мислейки си, че си еко! Електричките и 100 пъти повече да замърсяват е все тая, защото не го правят там където живеят хора, докато ти смърдиш с нафтовия тракалник навсякъде, където има хора. Разбираш ли разликата или си толкова тАп, като гЪ3, че все още не можеш? А петрола докато го извадят,преработят и ти го дакарат колко се замърсява бе оли?
 • #12
  5 rate up comment 5 rate down comment
  Анонимен ( преди 2 години )
  Тинтири, *** прЗд с ТеДеИ, разбрахме ти кривите сметки, че са криви, като кyxaта хpaлупа на раменете ти. Карай си нафтовата печка и престани да тролиш мислейки си, че си еко! Електричките и 100 пъти повече да замърсяват е все тая, защото не го правят там където живеят хора, докато ти смърдиш с нафтовия тракалник навсякъде, където има хора. Разбираш ли разликата или си толкова тАп, като гЪ3, че все още не можеш? А петрола докато го извадят,преработят и ти го дакарат колко се замърсява бе оли?
 • #11
  9 rate up comment 11 rate down comment
  Тинтири-минтири ( преди 2 години )
  С други думи товята екологична Тесла произвежда 152 грама СО2 на 100 докато един бензинов голф има около 120 - и това е на панагон на едни 17.5 тона СО2, които са резултат само от производството на батериите Да езика ми е жаргонен за да може и най-глупавия да разбере, че електрическите каруци НЕ СА РЕШЕНИЕТО, даже напротив носят повече проблеми Аре сега ходи да се срамуваш и не дращи глупости!
 • #10
  9 rate up comment 6 rate down comment
  Тинтири-минтири ( преди 2 години )
  Анонимен: Айде сега направи още е една справка за същата тази Германия и ще откриеш че 40% от електроенергията и идва от Въглищни централи Смятай сам: Средния разход на електричка е около 20кВ на 100 тоест в богата и развита Германия 8 от тези 20 кВ идва от фосилни горива. Цитирам по спомен за тези 8 кВ ел. енергия се нуждаеш от 6.4 кг въглища (качествени иначе и повече) а 6.4 кг въглища произвеждат 15.2 кг СО2 да не говорим за азотните съединения и сажди. С дру
 • #9
  4 rate up comment 3 rate down comment
  Анонимен ( преди 2 години )
  Отделно, защо не изчислиш каква енергия се консумира за да ни стигне бензина или нафтата до бензиностанцията? Та тогава да се грижиш за ел.колите.