IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Една Tesla срещу трима много мощни германци (ВИДЕО)

Електромобилът води битка в две дисциплини на писта

Една Tesla срещу трима много мощни германци (ВИДЕО)

Британският автомобилен сайт Carwow организира драг-надпревара на 1/4-миля (402 метра) между комбитата Mercedes-AMG E 63 S и Audi RS6 performance, седана BMW M760Li xDrive и електромобила Tesla Model S P100D.

Една Tesla срещу трима много мощни германци (ВИДЕО)

Видео с надпреварата бе публикувано в официалния канал на изданието в YouTube. Машините премериха сили в две дисциплини - старт от място и старт от движение. И в двата случая победителят беше един и същ.

Само за статистиката - комбитата на Mercedes и Audi разчитат на V8 турбомотори с обем 4,0 литра, като в първия случой мощността е 612 к.с., а във втория - 605 к.с. Седанът на баварците на свой ред е оборудван с 6,6-литров V12 с 609 к.с., докато Tesla Model S P100D разполага с два електромотора. Този на предната ос развива 262 к.с., а на задната - 509 к.с.



По-рано тази година Tesla Model S P100D участва и в друга надпревара, организирана от американското издание Motor Trend. В нея американският електромобил се изправи срещу 11 суперколи, сред които бяха  Porsche 911 Turbo S, Nissan GT-R Nismo, Ferrari 488 GTB и Mercedes-AMG GT R.

Снимка и видео: Carwow

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #36
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Do fermera ( преди 6 години )
    Стига лъга хората,количеството на ВЕИ в Германия е 35%
  • #35
    9 rate up comment 4 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Тримата германци са по-скъпи,по-бавни и ....се продават в 10-ки пъти повече от котлона.Защо ли!?"Я провери какви да продажбите на Тесла и примерно на А8, БМВ 7-*** серия или т.н. преди да пишеш глупости :-)
  • #34
    11 rate up comment 5 rate down comment
    fermera ( преди 6 години )
    През миналата седмица в Германия беше поставен рекорд по производство на електроенергия от възобновяеми източници.Делът им достигна 55,8%.Светът се развива за разлика от някой който твърдят че ел.колите замърсяват повече при производството и зареждането от мрежата.А този рекорд няма да се задържи дълго!
  • #33
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Джейсън ( преди 6 години )
    Моля не подвеждайте хората, теслАта е бърза на 400м драг, а не на пистата!!! Тоя кофтор само туй му е силата, след тва умира кат гергьовденско агне! И некое по-тежко беемве не можахте ли да изберете, че поне да е последно :)))И много обичам некви *** кат почнат да ми правят изчисления каква теслА колко била бърза на Ринга, ами ако беше по-бърза, защо не са я пуснали да направи рекорд, а? А? Сигурно защото НЕ МОЖЕ!!!! :))
  • #32
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ама винаги съм се чудил как съпоставят коли с такава разлика в конските сили(тук разлика 160-170к.с.в полза на елчето разбира се)А не се ли чудиш за Теглото което на Мерцедеса е 370кг по-малко от Теслата
  • #31
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тесла има обиколка на нюрбургринг но с версията P85D която е доста по слаба от сегашната P100D има време 8.50мин и губи 29%заряд като със сигурност при P100D версия ще е много под това време с по-малко изразходен заряд защото P85D вдига 200 за ~15сек а P100D за ~11сек и принципно си е 25-30% по-бърза особено на голяма скорост
  • #30
    15 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тримата германци ще хванат на Теслата дръжката :)
  • #29
    9 rate up comment 13 rate down comment
    извод!!! ( преди 6 години )
    Тримата германци са по-скъпи,по-бавни и ....се продават в 10-ки пъти повече от котлона.Защо ли!?
  • #28
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Анонимен, баце Е63s AMG струва 104 хил долара, гола на пушка Тесла S с Ludicrous mode е 106 бимки просто не говори глупости колко е евтина тая *** и как едва ли не връщала пари :) Ако сметнеш и обезценяването ще те заболи глава!Русия - Само направо могат Тесляците, ... но не винаги и не за дълго :Dто тва електричката не е като колата ;)
  • #27
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Много ме кефят тия дето обясняват как Тесла вървяла без гориво... алооууу ульовци, Тесляка замърсява двойно! 1 път докато и направят батериите и втори път докато и ги заредят - изключая Калифорния и Норвегия които имат много висок дял на ВЕИ навсякъде другаде Теслата замърсява повече от бензинов двигател!!!