IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Една Tesla срещу трима много мощни германци (ВИДЕО)

Електромобилът води битка в две дисциплини на писта

Една Tesla срещу трима много мощни германци (ВИДЕО)

Британският автомобилен сайт Carwow организира драг-надпревара на 1/4-миля (402 метра) между комбитата Mercedes-AMG E 63 S и Audi RS6 performance, седана BMW M760Li xDrive и електромобила Tesla Model S P100D.

Една Tesla срещу трима много мощни германци (ВИДЕО)

Видео с надпреварата бе публикувано в официалния канал на изданието в YouTube. Машините премериха сили в две дисциплини - старт от място и старт от движение. И в двата случая победителят беше един и същ.

Само за статистиката - комбитата на Mercedes и Audi разчитат на V8 турбомотори с обем 4,0 литра, като в първия случой мощността е 612 к.с., а във втория - 605 к.с. Седанът на баварците на свой ред е оборудван с 6,6-литров V12 с 609 к.с., докато Tesla Model S P100D разполага с два електромотора. Този на предната ос развива 262 к.с., а на задната - 509 к.с.



По-рано тази година Tesla Model S P100D участва и в друга надпревара, организирана от американското издание Motor Trend. В нея американският електромобил се изправи срещу 11 суперколи, сред които бяха  Porsche 911 Turbo S, Nissan GT-R Nismo, Ferrari 488 GTB и Mercedes-AMG GT R.

Снимка и видео: Carwow

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #46
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Rs6 без ограничител на пъна газ (250-285км) от София до Пловдив и спира за зареждане:Проверено многократно!
  • #45
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Ееех Ганя Ганяяя ( преди 6 години )
    Да беше жив сега Алеко, да ти види сеира, дето живееш в смрад, дишаш смрад, издишаш смрад (СМОГ-ът е 110 процента чиста отрова) и па рупаш ли рупаш ееех ***, Ганяяя!!!Нюрбургринг ли, ЛюМан лии... той се удушил в смрад, децата му също, обаче Нюрбургринга му най-важния... абе неам думи!
  • #44
    4 rate up comment 0 rate down comment
    ЕЛ ИЗРОД С РЕМАРКЕ ( преди 6 години )
    ХАХАХААА Tesla-та ще изкърти всичките ви миризливи, недомислени кочини, БАРАБАР с ремаркето на драг писта ДОКАТО тегли СЪЩАТА такава *** върху ремаре-платформа. https://youtu.be/ib-02b2ooLY?t=4m12sБуахахахахаа! Егати унижението тотално!Аз ако бях бих си хванал такси като след футболен мач и бих зае..л миризливата ***, завинаги : D
  • #43
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до Момченцето.. ( преди 6 години )
    малък господине..хората не карат всеки ден на Рингчето,поне излишен комплект гуми трябват..тези с Ферарито не им пука за първенютата с Теесличката,нито на Ламбовците ,нито Поршетата..това са хора отдадени на марките..със съответния статус.Това че Бахура,Крокодила,Черпака са откраднали да ги имат не значи че всичк иса такива.И не са се изръсили,искали са бижу и са го ДОБАВИЛИ в гаража..и грам не ги вълнуват тийн изцепките по светофарето.Безличен електро кар.
  • #42
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    (Иначе колата се държи адекватно на пътя , но за жалост все още е невъзможно с нея да се измине разстоянието от Хамбург до Мюнхен , например)Повече от възможно е има точно 8 станции по този почти 800км маршрут от общо 59 в Германия и 347 в Европа може дори от Осло до Неапол или от Варшава до Гибралтар в момента се прави такава до Белград и вече има 15 в Австрия и 5 в Хърватия
  • #41
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    А представяте ли си ако Тесла решат да направят спортен автомобил, като Римак например? Преполагам, че Ферари, Ламборгини, ПОрше и реазни там други спортисти плащат на Тесла да НЕ ГО правят! Това в кръга на шегата....
  • #40
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не знам колко от Вас на практика карат като на Нюрбуринг по нормалните пътища, но с една Тесла ще оставяш напълно реално натокани Ферарите, Ламбота и Поршенца на светофарите, за ужас на изумените им собственици, изръсили се в пъти повече за гъзарския си автомобил! РАзни Мерцове, Ауденца и БАварчета дори не ги слагаме, те въобще не са от класата на Теслата, като става въпрос за ускорение!
  • #39
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Р ( преди 6 години )
    Момчета не се карайте, Теслите се пробваха на Ринга и се запалиха, от тогава тишина. А защо продължават да правят сравнение само на 1/4 миля, всеки може да си отговори. Като др. път може да закачат и ремаркенце на лимузините.
  • #38
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    аумолаторите на Тесла трудно биха издържали две обиколки на Ринга , втората от които с пълно натоварване . Иначе колата се държи адекватно на пътя , но за жалост все още е невъзможно с нея да се измине разстоянието от Хамбург до Мюнхен , например
  • #37
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    теслат като тлкова бърза на защо не се пробва на moskow unlim 500+