IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM също се отказва от бензина и дизела

Концернът планира 20 нови електромобила в следващите 5 години

GM също се отказва от бензина и дизела

Един от най-големите автомобилни производители в света - General Motors, планира в бъдеще да предлага само автомобили с нулеви вредни емисии. В концерна са уверени, че бъдещето принадлежи на електромобилите и затова планират да се превърнат в глобален лидер в производството им.

GM се отказва от бензина и дизела

Преходът от автомобили с двигатели с вътрешно горене към електромобили ще е плавен и на етапи и ще е съобразен със спецификите на всеки пазар, на който GM присъства, се казва в съобщение на компанията.

Първият етап ще започне с лансирането на два нови електромобила, като в гамата на GM вече присъстват Chevrolet Bolt EV и Volt, които трябва да се появят в следващите 18 месеца. Това ще и първите от следващите 20 електрически модела, които гигантът планира да представи до 2023 г.

От GM акцентират и на концепта Surus, изграден на базата на пълноразмерен пикап – един от най-важните типове автомобили за американския пазар. Концептът е получил два електромотора, като и четирите му колела са завиващи.

По-рано през годината от Volvo обявиха, че предстои електрифициране на гамата на шведския производител, а все повече стават страните, които планират да забранят продажбата на нови бензинови и дизелови мотори в близко бъдеще. Сред тях са Великобритания, Германия, Индия, Китай, Норвегия и Франция, като границата е 2030 г.

Тагове: general motors
0 от 500
  • #1
    24 rate up comment 16 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Ахахахах ... и на кого ще ги продават :) Изтеглиха се от Европа, на американците влюбени в огромните V8 ли ще пробутват електричките :)И какво дявол го взел означава "с нулеви емисии" производството на батерията е в пъти по-мръсно от бензина, а на електричеството в пъти по-мръсно от дизела - да ти писне от идиотщини!