IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф на BMW обясни разликите между Z4 и Toyota Supra

Роудстърът на баварците щял да бъде уникален продукт

Шеф на BMW обясни разликите между Z4 и Toyota Supra

Германският производител BMW продължава работата си върху новата генерация на роудстъра Z4, който е изграден на платформата на възродената Toyota Supra. Според шефа на австралийското подразделение на BMW – Марк Вернер, въпреки общата си архитектура двата автомобила ще се различават коренно.

Шеф на BMW обясни разликите между Z4 и Toyota Cupra

„Ние сме направили абсолютно „драйвърска” машина, която няма да разочарова феновете на марката. Не гледаме на BMW Z4 като на продукт, който да сравняваме с Toyota GT86 и Subaru BRZ, а на уникален модел, който ще оправдае всички очаквания”, коментира Вернер.

Топ-мениджърът разкри и защо баварците са взели решение да си сътрудничат с Toyota за създаването на роудстъра. Основната причина, разбира се, е финансовата – използването на общо шаси спестява огромни суми и на двата произвозителя.

„Разработката на един нов модел струва милиарди долари. За съжаление, сегментът на роудстърите през последните години запада. Това се отнася не само за нас, но и за всички останали производители. Затова и обединихме сили с Toyota. Що се касае до дизайна, той ще бъде уникален. Същото важи и за качествата и управляемостта на автомобила”, допълва Вернер.

Снимка: BMW

Тагове: bmw z4 toyota cupra
0 от 500
  • #2
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Диджей ( преди 6 години )
    Всички сегменти западат лека полека, защото искат нечовешки пари за таратайки! Хубаво де, спестяват пари като работят с Тойота, а това как ще се отрази на цената ? Никак!!! Само нагоре!!! *** *** автоиндустрия... ще западне всичко лека полека ...
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тойота Купра написали, ха-ха.