IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производството на електромобили скара Audi с работниците в Германия

Компанията настоява да сглобява колите на ток във всички свои заводи, но синдикатите са против

Производството на електромобили скара Audi с работниците в Германия

Компанията Audi ще съсредоточи бъдещото производство на електрически автомобили в няколко различни завода, съобщиха официално от .централата в Инголщад, с което предизвикаха недоволство сред работниците от предприятията в Германия.

Производството на електромобили скара Audi с работниците в Германия

Първият си електрически модел, който най-вероятно ще бъде SUV-моделът e-tron, компанията планира да насочи към завода си в Брюксел. Решението обаче  може да бъде променено, тъй като синдикатите настояват това да се случи в германските заводи на марката.

Амбициозният план на компанията предвижда в бъдеще всеки един завод на Audi да произвежда електрически автомобили. Това съобщи на среща с работниците на компанията изпълнителният директор на марката - Руперт Щадлер. Освен заводът в Инголщат, производителят има още едно предприятие в Германия - в Некарсулм.

Извън страната модели на Audi се произвеждат и в Белгия, Унгария и Мексико, а понякога се използват и съоръженията на Volkswagen и Skoda. Идеята на шефовете на компанията е да бъдат пуснати 20 нови модела до 2025 г., като половината от тях ще са изцяло електрически.

Председателят на на синдиката на работниците в автомобилната промишленост Петер Мош от своя страна поиска спешна среща с ръководството на Audi, като целта е именно сключване на споразумение за производство на електромобилите на марката в Германия. Това трябва да стане бързо, защото всяко забавяне носи загуби от бъдещи поръчки и разработки на нови модели.

„Решението на компанията да изнесе част от производството на електромобили извън Германия е доста изненадващо и ние не сме съгласни с него. Настояваме да получим ясна представа какво следва оттук нататък“, заяви Мош след среща с около 7000 работниици в заводите на Audi.

Снимка: Audi

Тагове: audi
0 от 500
  • #3
    19 rate up comment 8 rate down comment
    АудиБилд ( преди 6 години )
    Е-трола няма да го пущаме скоро, защото работниците ни не искат и се бунтуват. Скарахме се с тарамбуките на конвейра, затото казаха, че тока много лошо биел и не искали да се занивават с него. Искат си нафтовите печки. Било им по-приятно тях да сглобяват и заради това е-рола се отлага за неопределено бъдеще.
  • #2
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Auto ( преди 6 години )
    Айде бе, тоя Е-*** няма ли да го пуснат най-накрая?От 15 години слушаме как го почвали и очаквали като излезе на пазара да разбие конглокенцията! Мокри сънища! :)))
  • #1
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Извън страната модели на Audi се произвеждат и в Белгия, Унгария и Мексико, а понякога се използват и съоръженията на Volkswagen и Skoda. "А за Китай нещо? Защо не пишат държавата, която произвежда най-много аЛудита?Значи използват съоръжения на Фолк с Ваген и Шкода, но иначе според някои форумни "капацитети" аЛуди нямали нещо общо с Шкода.Точно, колкото Кайен няма нищо общо с Туарег. Абе закривайте ги тези мошеници да не се мъчат повече!