IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche 911 GT2 RS е новият крал на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Германското спортно купе подобри рекорда на Lamborghini Huracan с 5 секунди

Porsche 911 GT2 RS е новият крал на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Най-мощната и екстремна версия на Porsche 911 в цялата история на марката – новото поколение на GT2 RS, постави рекорд за най-бърза обиколка на „Северната дъга” на пистата „Нюрбургринг”. Спортното купе даде време от 6 минути и 47,3 секунди, като подобри постижението на Lamborghini Huracan Performdmje с 5 секунди.

Porsche 911 GT2 RS е новият крал на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

В опитите са участвали два автомобила, управлявани от пилотите Ник Танди и Ларс Керн. Те са успели да подобрят рекорда на Lamborghini още при първото си излизане на пистата, като след 5 обиколки са записали времена от под 6 минути и 50 секунди. В крайна сметка най-бърз се е оказал Керн, като средната му скорост е била 184,11 км/ч.

Световната премиерата на Porsche GT2 RS се състоя по време на „Фестивала на скоростта” в Гудууд това лято. Машината със задно предаване разчита на двигател тип „боксер” с обем от 3,8 литра, развиващ 700 к.с. и 750 Н. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,8 секунди, а максималната скорост е 340 км/.

Спортното купе разполата със система за впръскване на вода в колекторите, каросерия от карбон, както и с шаси със завиващи задни колела.



Снимка и видео: YouTube

Тагове: porsche 911 gt2 rs
0 от 500