IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche 911 GT2 RS е новият крал на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Германското спортно купе подобри рекорда на Lamborghini Huracan с 5 секунди

Porsche 911 GT2 RS е новият крал на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Най-мощната и екстремна версия на Porsche 911 в цялата история на марката – новото поколение на GT2 RS, постави рекорд за най-бърза обиколка на „Северната дъга” на пистата „Нюрбургринг”. Спортното купе даде време от 6 минути и 47,3 секунди, като подобри постижението на Lamborghini Huracan Performdmje с 5 секунди.

Porsche 911 GT2 RS е новият крал на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

В опитите са участвали два автомобила, управлявани от пилотите Ник Танди и Ларс Керн. Те са успели да подобрят рекорда на Lamborghini още при първото си излизане на пистата, като след 5 обиколки са записали времена от под 6 минути и 50 секунди. В крайна сметка най-бърз се е оказал Керн, като средната му скорост е била 184,11 км/ч.

Световната премиерата на Porsche GT2 RS се състоя по време на „Фестивала на скоростта” в Гудууд това лято. Машината със задно предаване разчита на двигател тип „боксер” с обем от 3,8 литра, развиващ 700 к.с. и 750 Н. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,8 секунди, а максималната скорост е 340 км/.

Спортното купе разполата със система за впръскване на вода в колекторите, каросерия от карбон, както и с шаси със завиващи задни колела.



Снимка и видео: YouTube

Тагове: porsche 911 gt2 rs
0 от 500
  • #36
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да се разберем с факти, а не с предпочитания, къде е официалното регистрирано постижение на китайския електромобил....НЯМА ТАКОВА...благодаря и лек ден
  • #35
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хихи, дори и седалката до шофьорската я няма. Пълен кокошарник. Егати "краля", егати чудото
  • #34
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Неслучайно китайски гаражни фирмички вадят по-бързи коли.
  • #33
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ха-ха, това печели приз за най-бърз кокошарник. Между другото няма дори климатик. Жалка итория.
  • #32
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като погледнеш заглавието на клипчето с Поршето, ще разбереш, че това което пишеш е тъпня..."911 GT2 RS world record at the N
  • #31
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Фактите ( преди 6 години )
    Не знам какви факти гледаш, но според новината от преди няколко месеца от този същия сайтhttp://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/30721-kitaiski-elektromobil-e-noviiat-kral-na-niurbugring/Е, този китайски оризарник, Не само че е под седем минути, а е и под времето на поршето в днешната статия:"Nio EP9 подобри рекорда на Radical SR8LM от 2009 г.Китайският електромобил Nio EP9 е новият притежател на титлата Най-бърз автомобил на Северната дъга на Нюрбугринг. Той подобри постижението на Radical SR8LM, като завъртя една обиколка на легендарното трасе за 6 минути и 45,90 секунди.Китайски електромобил е новият крал на НюрбугрингВремето на Nio EP9 е с 2,1 секунди по-добро от това на Radical SR8LM, което бе постигнато през 2009 г. 6 минути и 48 секунди. През октомври миналата година китайската хиперкола записа 7 минути и 05,12 секунди, което бе общо шести резултат в историята и най-добър за автомобил, задвижван с електричество.
  • #30
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха, китайските 1360кс 4Х4 срещу немските 690кс на задно! 2сек разлика!Отлична работа от Порше
  • #29
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами гледаме фактите, и пак не виждаме оризарник под 7 мин.
  • #28
    14 rate up comment 0 rate down comment
    re ( преди 6 години )
    Тоя каската е живо доказателство, че човек може да живее без мозък.
  • #27
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жълтите тука трябва мълчаливо да признаят тоталното превъзходство на немеца, а не да съяиняват дивотии. Фактите са си факти, всичко е официално документирано.