IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Започнаха масови кражби на коли, спрени заради дизелгейт

Отмъкнатите автомобили се появиха при официални дилъри на Volkswagen и Audi

Започнаха масови кражби на коли, спрени заради дизелгейт

От паркинг на изоставения стадион „Сивлвърдоум” в град Понтиак, щата Мериленд, където се съхраняват изтеглените от пазара дизелови автомобили, са откраднати няколко десетки Volkswagen и Audi. Машините са продадени в съседния щат Индиана с подправени документи, твърди Thhe Detroit Press.

Започнаха масови кражби на коли, спрени заради дизелгейт

Според информация от полицията в Индиана, отмъкнати са общо 69 автомобила. От тях 32 се е опитал да продаде един от официалните дилъри на двете марки. От автосалона са заявили, че не са знаели, че колите са крадени. Дилърът ги е купил за по 11 000 долара, а после ги е продал за 18 000.

„Volkswagen следи всички произведени автомобили и когато техните VIN-кодове са се появили в системата, от компанията се обърнаха към нас”, коментираха от полицията.

До момента служителите на реда са успели да върнат 22 автомобила. От Volkswagen отказват всякакъв коментар, докато трае разследването на случая.

Снимка: Motor

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Баси официалите :)))))
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    GANIOVCI !!! ( преди 6 години )
    За 11 000 и първокласник щеше да се усъмни,тея нямат ли си официални вносители а си купуват коли от "криминални типове" - ама ако мине номера нали,жалки нещастници дилърчета.Документите били подправени ми ако официален дилър не си познава документите , смятай колко е дилър!
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    skrab ( преди 6 години )
    каквато марката ,такива и дилърите ;(
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какв са ти виновни ВАГ-овете, като някакви криминални тиипове ги крадат и им подправят документацията за да заблудят официалните дилъри, може да са ги писали че са сервизирани например.
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Volkswagen следи всички произведени автомобили и когато техните VIN-кодове са се появили в системата, от компанията се обърнаха към нас, коментираха от полицията.До първия!!!Това прочете ли го, или просто искаш да се изтропаш!!! *** не може да се стърпиАко те са в играта, едва ли щяха да се свържат с полицията
  • #3
    30 rate up comment 1 rate down comment
    И аз да напиша нещо ( преди 6 години )
    Това беше много тежък удар срещу германското автомобилостроене, с който се справят доста добре. Въпреки, че съм фен на италиански автомобили знам, че това ако се случи на фият ще са фалирали още на другия ден.
  • #2
    17 rate up comment 24 rate down comment
    Палячо ( преди 6 години )
    Смешен коментар от смешно човече.
  • #1
    39 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те от ВАГ ако не измислят пак някоя измама просто няма да са те... Дилъра им не знаел, че били крадени. Ми той ако не знае дето има цялата инфорамция по VIN номера нз кой ...Смешна компания със смешни коли.