IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti показа как Chiron ускорява до 400 км/ч и после спира напълно (ВИДЕО)

От компанията намекнаха, че максималната скорост на суперколата е 450 км/ч

Bugatti показа как Chiron ускорява до 400 км/ч и после спира напълно (ВИДЕО)

Компанията Bugatti публикува на своята официален канал в Youtube пълното видео, в което е показан световния рекорд по ускорение от място до 400 км/ч и последвалото пълно стпиране. Постижението е на суперколата Chiron и бе записано само преди дни, като цялото упражнение отне точно 41,96 секунди. Тогава компанията показа само съкратен вариант на клипа.

Bugatti показа как Chiron ускоява до 400 км/ч и после спира (ВИДЕО)

Хиперколата е управлявана от бившия пилот във Формула 1 и настоящ състезател в американските серии Indycar Хуан Пабло Монтоя, който дори не беше с каска и състезателен комбинизон, а с обикновени дрехи. Автомобилът разви 400 км/ч за 32,6 секунди, а после спря напълно за 9,3 секунди. За всичко това на Chiron му бяха нужни 3112 метра.

Както е известно, показаното в началото на 2016 г. Bugatti Chiron е оборудвано с бензинов W16 с 4 турбини и мощност 1500 к.с. Купето ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди, а максималната му скорост е ограничена по електронен път на 420 км/ч.

За да се премахне ограничителя, трябва специален ключ. Данните за максималната скорост на колата остават тайна, но от видеото се вижда, че километражът е разграфен до 450 км/ч.



Снимка и видео: Bugatti

Тагове: bugatti chiron
0 от 500