IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti показа как Chiron ускорява до 400 км/ч и после спира напълно (ВИДЕО)

От компанията намекнаха, че максималната скорост на суперколата е 450 км/ч

Bugatti показа как Chiron ускорява до 400 км/ч и после спира напълно (ВИДЕО)

Компанията Bugatti публикува на своята официален канал в Youtube пълното видео, в което е показан световния рекорд по ускорение от място до 400 км/ч и последвалото пълно стпиране. Постижението е на суперколата Chiron и бе записано само преди дни, като цялото упражнение отне точно 41,96 секунди. Тогава компанията показа само съкратен вариант на клипа.

Bugatti показа как Chiron ускоява до 400 км/ч и после спира (ВИДЕО)

Хиперколата е управлявана от бившия пилот във Формула 1 и настоящ състезател в американските серии Indycar Хуан Пабло Монтоя, който дори не беше с каска и състезателен комбинизон, а с обикновени дрехи. Автомобилът разви 400 км/ч за 32,6 секунди, а после спря напълно за 9,3 секунди. За всичко това на Chiron му бяха нужни 3112 метра.

Както е известно, показаното в началото на 2016 г. Bugatti Chiron е оборудвано с бензинов W16 с 4 турбини и мощност 1500 к.с. Купето ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди, а максималната му скорост е ограничена по електронен път на 420 км/ч.

За да се премахне ограничителя, трябва специален ключ. Данните за максималната скорост на колата остават тайна, но от видеото се вижда, че километражът е разграфен до 450 км/ч.



Снимка и видео: Bugatti

Тагове: bugatti chiron
0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    КПД на съвременните двигатели: Бензин-около 36%. Дизел - около 45%. Хубава машина, много малко серийни автомобили могат да и се опънат.
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    физик ( преди 6 години )
    По ризка и с усмивка, Монтоя задържа в "лицева опора" над 9сек :-) спирачното ускорение е с около 20% по-голямо от Земното.Респект към създателите на колата!
  • #9
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    По ризка с усмивка! Монтоя не трепна, колата също. Брутален автомобил, очакваме рекорд за максимална скорост.
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Йори ( преди 6 години )
    Тук говорим за КПД на двигатели с вътрешно горене, а не изобщо. И при тях дори 40% е постижение. Ще цитирам коментарът на Top Gear AMG Project ONE по този повод: "Тo get 40 per cent thermal efficiency out of a turbocharged ultra-muscled engine is pretty much witchcraft."А какво да кажем за над 50%. Верно, че това е двигател с доста ограничен жизнен ресурс, но все пак си е пробив.
  • #7
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    Йори, КПД на съвременни двигатели е над 40%, говоря за темодинамичен, прави разлика и повечето от компаниите го постигат без проблем. Могат да направят и двигатели с 50% като на Мерца, влагайки по скъпи и термоустйчиви материали и технологии, но това ще оскъпи много самият двигател и ще намали моторесурса, пак както при Мерцедес! Доколкото си спомням, на Проджект 1 му дават не повече от 50 к километра в експолатация.
  • #6
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Йори ( преди 6 години )
    Аз повече се втрещих на данните от тестовете на двигателя M08 EQ Power+ на Мерцедес за Формула 1 от вчера, където с подобренията са надхвърлили абсолютно невероятната цифра от 50% КПД (thermal efficiency) за двигател с вътрешно горене. Само за сравнение за нормален автомобил и стандартен ДВГ тази цифра е около 30%. Това си струва отделна статия, защото е пробив изобщо за бъдещето на двигателите с вътрешно горене. За първи път се постига превес на полезната работа за сметка на похабената енергия
  • #5
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Гумаджия ( преди 6 години )
    Повтаряш това упражнение 10-15 пъти и гумите са за смяна ($50000). 2-3 смени на гуми - смяна на джанти (още $100000).Един такъв старт-стоп ти струва няколко хиляди долара.
  • #4
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Йори ( преди 6 години )
    До Колела: Това беше в един тест на Топ Гиър за постигане на максималната обявена тогава от Бугати скорост от 407 км/ч за Вейрон. И съждението беше, че специалните гуми на Мишлен могат да издържат на скорост над 400 км/ч около 15 ми., което не било проблем, защото 100-те литра гориво в резервоара при такава скорост щели да се изчерпят за 12 мин. :-))) Пресметнато в разход - 120 литра на 100 км. при максимална скорост. Хахаха... С Широна ще са повечко май.
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Колела ( преди 6 години )
    Интересно ми е колко гориво е изгорил.За Вейрона четах някъде, че може да вдигне не знам си колко, а *** не може дълго да ги поддържа зашото му свършва горивото.Сигурно и този е така...
  • #2
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    :):):)Няма такъв автомобила направо... и го направи напълно спокойно по ризка, дънки и без каска... без напрежение.Невероятно