IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Шотландия се отказва от бензина и дизела

Забраната за продажба на конвенционални автомобили трябва да е факт през 2032 г.

И Шотландия се отказва от бензина и дизела

Шотландия планира да забрани продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили в страната от 2032 г. Това обяви министърът за Шотландия в британското правителство Никола Стърджън пред местния парламент.

И Шотландия се отказва от бензина и дизела

Забраната на шотландците ще стане факт осем години по-рано от тази, която е планирана за останалата част на Великобритания. След 2032 г. обаче в Шотландия ще могат да се продават бензинови и дизелови хибриди, уточни Стърджън.

Самата Стърджън определи плана на шотландското правителство като „амбициозен” и допълни, че властите планират „масирано разширение на мрежата за зареждане на електромобили”, както в селските, така и в урбанизираните райони. Това трябва да подсили навлизането на plug-in хибридите и изцяло електрическите автомобили на местния пазар.

На Острова обаче правят уточнението, че шотландският парламент тепърва ще трябва да изработи правила за налагането на електромобилите, както и да одобри различните данъци за различните типове возила, така че все още не е сигурно, че планинците ще успеят да изпреварят останалата част от Великобритания при забраната на конвенционалните бензинови и дизелови автомобили.

0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Jiko ( преди 6 години )
    Който иска да се вози(електрички),който иска да шофира(ДВГ).
  • #3
    20 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе те и на Тойота им се смееха преди повече от 2 десетилетия за хибридите, а сега всички са се пуснали да се мъчат да ги правят. Значи Тойота са предвидили бъдещето и са поне 2 десетилетия пред другите. С електричките е същата работа. Държавите обаче вече са си взели поука и не желаят да допускат изоставане, колкото и до не им се иска на някои изостанали по природа хора, които искат да им мирише, тряка и пуши. Винаги е имало неуки, които не са искали прогреса,но въпреки тях,той се случва.Факт!
  • #2
    22 rate up comment 5 rate down comment
    до: НЕразбирачев ( преди 6 години )
    А защо си мислиш, че са партенки? Хората правят стратегия за бъдещето и е следват. Това, че ти и други мислите ден за ден не значи, че и други са така. Истината е, че този който може да се настрои към новите тенденции по-гъвкаво и бързо, той ще успее. Ние с нашето балканско закостеняло мислене няма да се отлепим от дъното радостно ще си караме нафтовите печки още десетилетия. Така, че споко дизелджии вас не ви засягат тези неща и няма да ви засегнят доста време. Не сте на това нивовсе още...
  • #1
    17 rate up comment 17 rate down comment
    Разбирачев ( преди 6 години )
    Аре стига с тия партенки!Сулю казал на Пулю че след 15г.,когато вече никой няма да си спомня за него,щели да спрат колите с дизел че даже и с бензин.Какафонията в медиите вечи причинява ментални отклонения на хиляди родни разбирачи.Оня ден спорих с един дето твърдеше че в Париж и Мюнхен били забранени дизелите а до 2г. и в целия ЕС.По медиите го пили писали.Ама той не е чел целите статии а само гръмките заглавия както правят 90% Не се ли чувствате гузно от промиването на мозъци на хората??????