IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Шотландия се отказва от бензина и дизела

Забраната за продажба на конвенционални автомобили трябва да е факт през 2032 г.

И Шотландия се отказва от бензина и дизела

Шотландия планира да забрани продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили в страната от 2032 г. Това обяви министърът за Шотландия в британското правителство Никола Стърджън пред местния парламент.

И Шотландия се отказва от бензина и дизела

Забраната на шотландците ще стане факт осем години по-рано от тази, която е планирана за останалата част на Великобритания. След 2032 г. обаче в Шотландия ще могат да се продават бензинови и дизелови хибриди, уточни Стърджън.

Самата Стърджън определи плана на шотландското правителство като „амбициозен” и допълни, че властите планират „масирано разширение на мрежата за зареждане на електромобили”, както в селските, така и в урбанизираните райони. Това трябва да подсили навлизането на plug-in хибридите и изцяло електрическите автомобили на местния пазар.

На Острова обаче правят уточнението, че шотландският парламент тепърва ще трябва да изработи правила за налагането на електромобилите, както и да одобри различните данъци за различните типове возила, така че все още не е сигурно, че планинците ще успеят да изпреварят останалата част от Великобритания при забраната на конвенционалните бензинови и дизелови автомобили.

0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всички скъсани тарикатчета с бензинки (газифицирани разбира се за по еФтинко) наскачаха срещу дизеле все едно от техните коли излиза чист кислород. Дизел и бензин са все отрови драги ми смехурковци. Затова евала на шотландците че са решили да с отърват и от двете. Ами сега "баровците" с АГУ какво ще правят? На електричката какво ще и сложат та да им е по еФтинко? Мъка.
  • #13
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Да ( преди 6 години )
    В България трябва да забранят поне дизелите преди 2000г!
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Шкотите са готини. Имат дух!
  • #11
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Ще стане, споко! ( преди 6 години )
    Малко търпение още, края му се види! У нас има общо една дузина електромобилни организации, сред които индустриален клъстер, изцяло БГ производители на зарядни станции, оператори на зарядни мрежи, фенклубове и т.н. И това са реални, проверими от всеки полуграмотен, факти.Нищо че на бачката не му се аресва и не му е гот, че ще му отнемат печката, с която се забавлява да мята черни турлуци.
  • #10
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За енергията не зная, но за теб спешно трябва да се открие източник за акъл, защото ти е в голям дефицит.А ако си беше направил труда да почетеш малко, щеше да знаеш, че сме заобиколени от енергия.Нашата работа е вода газим - жадни ходим. Всичко това разбира се на заинтересуваните лица, които не желаят хората да имат евтина или безплатна енергия. Същите тези са ви загладили на такива, като теб мозъчетата, за да им вярвате, че без нефта не можем.Аман от дe.били
  • #9
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 6 години )
    Докато не се открие нов източник на енергия, забравете за тия празни обещания. Политиците обичат да приказват на едро.
  • #8
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    форумните спецове пак наизкачаха да обясняват как тая работа няма да стане, а тя вече в някой държави полека лека става. с течение на времето и в други докато тракалниците изчезнат. ама как ве как така ще каже панелният плъх и ще даде за пример 8мия етаж на който живурка че не можел да опъва кабели.не случайно с подобни индивиди сме последни в европа и няма надежда да се отлепим оттам.дай му на селянина дизел да пуфти трака пуши мирише и да трови останалите.важното е на другите да им е зле.
  • #7
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Един ( преди 6 години )
    Точно кога цъфнат налъмите ше стане това! Доста специалисти вече дадоха заден от тая електро-тъпотия само тук таме някой *** политик остана да пробутва глупостите си!
  • #6
    6 rate up comment 6 rate down comment
    :) ( преди 6 години )
    А на рикши ли ще минават? Малко се поизхвърлят някои хора. Ясно е, че е модно, но това ще доведе просто до псевдохибриди и много пари за преливане от пусто в празно, само и само да могат да се продават автомобили.
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Щирлиц ( преди 6 години )
    Един дизелджия е спокоен.Току що загасих tdi-то,и ми е едно непривично тихо,причуват ми се електроавтомобили на празен ход...Мъка изобщо.