IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Brabus представи най-бързия кабриолет на планетата

Rocket 900 Cabrio разчита на V12 двигател с мощност 900 к.с.

Brabus представи най-бързия кабриолет на планетата

Тунинг-ателието Brabus представи доработена версия на кабриолета Mercedes-AMG S65. Премиерата на машината, която нейните създатели определят като най-бързият открит автомобил на планетата, ще се състои по време на автосалона във Франкфурт в средата на септември.

Brabus представи най-бързия кабриолет на планетата

Brabus Rocket 900 Cabrio е оборудван с модернизиран V12 двигател, чийто работен обем е увеличен от 6,0 на 6,3 литра. Освен това инженерите са увеличили диаметъра на цилиндрите, поставили са нови изпускателни колектори, както и по-големи турбокомпресори.

Блокът за управление на мотора е преработен, като едновременно с това е усъвършенствана и системата за охлаждане. Двигателят се комбинира със 7-степенна автоматична скоростна кутия, която също е модернизирана от екипа на Brabus.

Крайният резултат е увеличение на мощността от 630 к.с. и 1000 Нм на 900 к.с. и 1200 Нм, като въртящият момент е ограничен по електронен път. Кабриолетът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди - с 0,2 секунди по-бързо от стандартния автомобил. Максималната скорост на колата е над 350 км/ч, като километражът е разграфен до 400 км/ч.

Кабриото се предлага с допълнителни аеродинамични елементи по каросерията, а също така и с 21-и и 22-цолови лети джанти, които са създадени специално за този автомобил.

Снимки: Brabus

0 от 500