IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG разкри точната мощност на хиперколата си

Project One ще бъде хибрид с 1000 к.с., от които 730 ще идват от 1,6-литров мотор

Mercedes-AMG разкри точната мощност на хиперколата си

Компанията Mercedes-AMG публикува втори тийзър на бъдещата си хиперкола и разкри нейните технически характеристики. И ако на първото изображение бе показана задницата на автомобила, то сега се вижда нейната предна част.

Mercedes-AMG разкри точната мощност на хиперколата си

Хиперколата, известна като Project One, ще получи хибриден силов агрегат, в който основна роля ще играе 1,6-литров бензинов двигател с мощност 730 к.с. Той ще се развърта до 10 000 об/мин и ще работи в комбинация с 4 електромотора - два на предна ос и по един за задвижване на турбините и на коляновия вал. Общата мощност на системата е точно 1000 к.с.

Автомобилът ще разчита на 8-степенна роботизирана скоростна кутия с един съединител и комплект литиево-йонни батерии, позволяващи изминаването на 25 км само на електричество. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 2,5 секунди, а максималната скорост ще бъде 350 км/ч.

Mercedes-AMG разкри точната мощност на хиперколата си

От Project One ще бъдат произведени 275 бройки, които вече са изкупени. Цената на автомобила ще бъде в рамките на 2,3 млн. евро. Премиерата на хиперколата ще се състои на автосалона във Франкфурт след 2 седмици, но серийната версия ще бъде готова едва през 2019 г.

Снимки: Mercedes-AMG
 

Тагове: mercedes-amg project one
0 от 500