IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Работниците на Volkswagen в Португалия обявиха стачка

Причината - не са съгласни да работят и в събота

Работниците на Volkswagen в Португалия обявиха стачка

Работниците в завода на компанията Volkswagen в окръг Сетубал, Португалия обявиха стачка за първи път от 25 години, тъй като не са съгласни да работят и в събота, съобщават местните издания.

Работниците на Volkswagen в Португалия обявиха стачка

В предприятието Autoeuropa се произвеждат и модели на още една марка, принадлежаща на германския концерн - Seat. В него се трудят над 3500 души, които в сряда сутринта са спрели работа и са парализирали изцяло производството. Служителите са събрали пред входа на завода, който е разположен  в град Палмела, на около 50 км от столицата Лисабон.

Според представител на профсъюзите, засега стачката им само предупредителен характер и ще продължи няколко часа. Работниците обаче не изключват възможността отново да напусна местата си, ако ръководството не ообърне внимание на протеста им.

В завода се сглобяват при модела на Volkswagen - Sharan, Scirocco и T-Roc, а също така и Seat Alhambra. Именно заради стартиралото производство на VW T-Roc в предприятието бяха назначени допълнително 1800 души.

Снимка: Twitter
 

Тагове: volkswagen seat
0 от 500
  • #4
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Когато подписваш договор, е ясно кога и как ще работиш! Дали събота, на колко часа и тн. Едва ли от ВАГ минават тези граници. Тези може би търсят под вола теле
  • #3
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като бачках в немско най ми беше кеф събота и неделя да бачкам и нощем и на празници. Празничните са +100% и не се облагат с данък, събота и неделя + 100%, а нощем + още 25%, които също не се облагат с данък. Само от тези дни си докарвах още толкова пари, колкото през седмицата в нормалните работни дни. Немските чорбаджии обаче се изхитриха и започнаха да дават поръчките на чужди фирми извън страната, за да пестят. Тайка е и със Сеат сега и заради това с право стачкуват работниците.Искат същото!
  • #2
    14 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВАГи-налните *** искат всички да им работят нон стоп за без пари! Аре у лево!Да направят както е в Германия събота и неделя да бачкат с двойна надница да ги питам тогава дали ще искат другите да им бачкат за същите пари, като през седмицата. В събота що не бачкат алуди и Фолк с Ваген? А? Аре сетете се! А иначе карат другите да работят. Тези са наистина много нагли парчета. Типични вурстове използвачи и мошеници.
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да идват тук! Ще има желаещи за работа и в неделя!